Tarih: 18.01.2012 15:31
Bayrak Şairi Çatalca’da Anıldı
İneğiz köyü, Arif Nihat Asya anıtına çelenk sunulmasıyla başlayan anma programı, bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla devam etti. Ulusal Marşımızın okunmasının ardından Türk Eğitim-Sen 5 No'lu Şube Başkanı bir konuşma yaptı. Ardından Çatalca Belediye Başkanı bir konuşma yaptı. Başkan Cem Kara konuşmasında; 'Eski bir eğitimci, eski milletvekili, Türk Ulusuna sahip çıkıp ulusunu seven sayan, Türklüğü her daim savunmuş, diğer değerlerin üstünde Türklüğü tutmuş şairimiz. İsminden ziyade; yazmış olduğu "Bayrak" şiiriyle "Bayrak Şairi" adıyla anılmış, Çatalca'nın İnceğiz Köyü'nde doğmuş olan hemşerimiz Arif Nihat Asya'yı anmak için her yıl olduğu gibi yine birlikteyiz, biraradayız.
Sayın Kaymakamım, protokolün değerli üyeleri, sevgili gençler ve saygıdeğer İnceğizli hemşehrilerim Çatalca olarak bir hemşehrimize sahip çıkıyor, Arif Nihat Asya'yı anıyor, gelecek nesillere tanıtmaya çalışıyoruz. Bu sayede bayrak ve vatan sevgisini daha güzel öğretiyor ve ayrıca Türk şiirinin en güzide örneklerini gençlerimize tanıtıyoruz. Çatalca'mızda parlayan bu ışık Arif Nihat Asya'yı yaşatmanın ve bununla beraber ülkemizi, milletimizi, bayrağımızı sevmenin ışığıdır.
Dilimizin yozlaşmaya başladığı ve özellikle yabancı kelimelerin birer birer dilimize adapte olduğu, en büyük asimilasyon öğelerinden birisi olan dil ekseninin kayması, Türk Ulusu'nu bölme ve ulusu yabancılaştırma anlamında bir tehlikedir.
Arif Nihat Asya gibi Türk Dilini özenle kullanan şairlerin anılması ve onları tanıtmak, bu gibi şairlerin sergiledikleri, bizlere sundukları şiirlerin, yapıtların gelecek nesillere aktarılacak olması dilimizi sade ve özüyle kullanma adına başarılı olmamızı sağlayacaktır.
Bize düşen en büyük görev; Arif Nihat Asya'dan ve onunla aynı şekilde vatanını seven şairleri örnek göstererek, gençlerimizi, çocuklarımızı yani geleceğimizi hazırlarken, dilimize bağlı kalarak onları yetiştirmek ve dilini, bayrağını, ulusunu, ülkesini seven, bağımsızlık uğrunda kendisinden feragat edecek nesilleri oluşturmaktır.
"Millete hizmeti şeref bildim. Şahsa kölelik yapmadım" diyen Arif Nihat Asya; bu şerefli hizmetleri sonucu çok az kişinin nail olacağı, "Bayrak Şairi" unvanını Şanlı Türk Milletinden almıştır.
Ülkesine, Milletine bu kadar önem ve değer veren ve büyük bir sevgiyle bunu gerçekleştiren Arif Nihat Asya'yı geleceğe tanıtmak bizim için büyük bir görevdir. Bununla birlikte görevimiz çocuklarımızın ve gençlerimizin; ülkesini, milletini, bayrağını seven bireyler olarak yetişmesini sağlamaktır.
"Türkiye'yi değil orta çağlara, Türkiye'yi bir gün öncemize bile çekip götürmek isteyen bir kimseyle beni bir kazana koysalar ve bizi birlikte kırk gün kaynatsalar, o gerici adamın fikriyatından bana zerre bile bulaşmaz" diyen, aydın ve gericiliğe düşman bir şair olan Arif Nihat Asya, bunun yanında geçmişten yola çıkarak geleceğe yönelirken, şanlı tarihimizi her zaman şiirlerinde kullanmıştır.
Türklük ve Türk Dünyasına aşık şairimiz, geçmişi ve şanlı Türk Tarihini hiç bir zaman unutmamış ve ona bağlı kalmıştır.
Türkiye Cumhuriyeti için de hoşgörü felsefesinin temel olduğunu söyleyen Arif Nihat Asya; " bugün Türkiye'de, şu veya bu yöremizde farklı dillere ve dinlere mensup topluluklar yaşamaktadır. Katiyetle inanıyorum ki o toplulukların dilleri, dinleri, hürriyetleri, namusları, şerefleri… Türk devletinin ve Türk ordusunun ayakta kalmasına bağlı. Allah göstermesin bu devlet yıkıldı mı, bu ordu dağıldı mı, bu bayrak indi mi, en az bizim kadar, o topluluklar da ezilip, yok olup gideceklerdir" diyerek, ülke toprakları üzerinde bayrağın ve Türk ulusunun toplumu kemikleştirdiğini belirtmiştir.
Arif Nihat Asya'yı anlamak, onun kitaplarını, şiirlerini okumaktan geçmez. Arif Nihat Asya'yı anlamak, milletini, yurdunu, vatanını sevmek, her zaman en üstte tutmak demektir.
İslamiyet'in ve Türklüğün değerlerine sahip çıkan Arif Nihat Asya; "İslamiyet'in yayılmasında en büyük etken ve Haçlı Seferlerine karşı, İslamiyet'i 'Türk – İslam inancıyla' kollayan Türklerdir" demiştir. Müslümanlığının yanı sıra Türklüğüyle de büyük övünç duyan Arif Nihat Asya, kendisini Arap Müslüman'ı olarak değil, Türk Müslüman'ı olarak görmüştür.
Arapların kurtuluş savaşı sırasında düşman birlikleriyle aynı cephede yer aldığını söyleyen Arif Nihat Asya, kendisine sorulan; "denize düşen Müslüman Arap'ı mı kurtarırsınız, yoksa Müslüman olmayan Türk'ü mü" sorusuna, "Müslüman olmayan Türk'ü kurtarırım. Çünkü o Türk Müslüman da olsa yine yalnız kalacaktır. Sonuçta Arap'ı kurtaracak bir Fransız, bir İngiliz ortaya çıkacaktır" diyerek, Türk'ün Türk'ten başka dostu yoktur sözünü, kendisine sorulan soruya verdiği cevapla çok güzel bir şekilde anlatmıştır.
Türk Müslüman'ı olarak her zaman gurur duymuş, İslamiyet'in Araplara özgü olmadığını, İslamiyet'in insanlığa sunulduğunu her zaman söylemiştir.
Bir eğitimci olarak söylemeliyim ki; ülkesini seven ve ülkeye faydalı, dilini, ulusunu, bayrağını seven, eğitimle donanmış yarınların sahibi gençlerimizi yetiştirmek bu ülkenin eğitimcisinin, yazarının, şairinin, devlet büyüklerinin, siyasilerin kısacası herkesin görevidir.
Bilindiği gibi bundan 7 sene evvel Arif Nihat Asya'yı anma programları Çatalca merkezli olmak üzere geleneksel hale getirilmiştir. Türk edebiyatının büyük şairlerinden ve ilçemizde doğmuş olan hemşerimiz Arif Nihat Asya'yı hüzün ve gururla anarken, onu unutturmamak içi çabalayan, onu günümüze kadar taşıyan ve geleceğe de taşıyacak herkese teşekkürü bir borç bilirim' dedi. Belediye Başkanı Cem Kara'nın ardından Çatalca Kaymakamı Nevzat Taşdan ve İstanbul Milletvekili ve TBMM Meclis Başkan Vekili Meral Akşener birer konuşma yaptılar. Yapılan konuşmaların ardından Arif Nihat Asya'yı anma programı sona erdi.
Orjinal Habere Git
— HABER SONU —