Antalya Muratpaşa'da kadın emeği değerleniyor

Antalya Muratpaşa'da kadın emeği değerleniyor

28.07.2024 16:58:00 0
Antalya Muratpaşa
Haberi Sesli Oku

Antalya’da Muratpaşa Belediyesi’nin kadın kooperatiflerinin el emeği göz nuru ürünlerinin tüketiciye doğrudan ulaştırılmasını sağlayan ‘Kadın Kooperatifleri Ürün Satış Mağazası’ yılın ilk 6 ayında 10 bin 398 adet ürün satışı gerçekleştirerek 1 milyon 406 bin 692 TL kazanç sağladı.

ANTALYA (İGFA) - Antalya'da Muratpaşa Belediyesi, kadınların kurduğu üretim, işletme ve girişimcilik kooperatiflerine pazarlama ve satış imkanı sağlamak için Prof. Dr. Erdal İnönü Kent Parkı’nda ‘Kadın Kooperatifleri Ürün Satış Mağazası’nı Eylül 2022’de açmıştı.

İlk etapta 20 kooperatifle başlayan mağaza 33 kooperatife ulaştı. 33 kooperatifin, yılın ocak – haziran döneminde 10 bin 398 adet ürünü satıldı.

Rafları süsleyen el emeği göz nuru ürünlerden 1 milyon 406 bin 692 TLkazanç sağlandı. Erişteden reçele, pekmezden sirkeye birbirinden lezzetli ürünler ve rengarenk hediyelik eşyaların rafları süslediği mağazada en çok tercih edilen ürünler ise gıda ürünleri oldu. Kadın kooperatifleri satış mağazası 2023 yılında ise 23 bin 150 ürün satışı gerçekleştirerek 1 milyon 704 bin TL kazanç sağlamıştı.

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, mağazayı oluştururken öncelikle kolay ulaşılabilir olmasına önem verdiklerini dile getirdi.

Mağazada kooperatiflere raf tahsisinin olduğu konsinye satış modelinin uygulandığını dile getiren Başkan Uysal, “Antalya Lokantamız da menüsünde bulunan erişte, tarhana, zeytin gibi yöresel lezzetlerimiz buradan temin ediyor. Artık, isteyen komşularımız Antalya Lokantamızda, coğrafi işaretli tavşan yüreği zeytinin tadına bakıp Kadın Kooperatifleri Ürün Satış Mağaza’mızdan bu özel zeytini alabilir” diye konuştu.  

Haber Kaynak : İGFA

Üç Büyükşehir Belediye Başkanı Gözaltına Alındı

Aksoy; Bizim Görevimiz Yönetmek Değil, Çözüm Üretmek (GÖRÜNTÜLÜ HABER )

Çalık’a Lenfoma Şüphesiyle Operasyon Kararı

Işık, İlçe Yönetimini Açıkladı!

Candaroğlu’dan Işık’a Ziyaret

Türkiye ve ABD Arasında Yeni Dönemin Kapıları Aralandı

Erdoğan'dan Memur-Sen’e Vefa Mesajı…

Başkan Çalık, İkinci Kez Hastaneye Sevk Edildi

Davutoğlu: “Selimiye Camii, Mescid-i Aksa’nın Devamıdır”

CHP’li Belediyeler Saraçhane’de Birlik Mesajı Verdi

Bakan Yardımcısı Yılmaz'la Vali Sezer Öğrencilerle Buluştu

Bekir Bozdağ Yeniden TBMM Başkanvekili Oldu

Büyükçekmece'de Yeni Başkan Vekili Ahmet Şahin Seçildi

"CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, UKRAYNA DEVLET BAŞKANI ZELENSKİY İLE TELEFON GÖRÜŞMESİ YAPTI"

İBB Yolsuzluk Soruşturmasında Beşinci Dalga’ Da Gözaltı


Bakan Yusuf Tekin'den Müjde

Mağdur Çocuk Yurda Yerleşmek İstiyor

Kuraklığa Karşı Sulama Planı

Köpek Saldırısında Bir Kişi Yaralandı

Başpehlivan Orhan Okulu Oldu

Ufuk Özünlü Yeniden Kırkpınar Ağası Oldu

Vali Sezer'den Kırkpınar Mesajı: 664 Yıllık Miras Vurgusu

Üç Büyükşehir Belediye Başkanı Gözaltına Alındı

Aksoy; Bizim Görevimiz Yönetmek Değil, Çözüm Üretmek (GÖRÜNTÜLÜ HABER )

Prof. Dr. Osman Çakmak ile Röportaj

Üst Kattan Çocuğa Kimyasal Sıçradı

İmam-Hatip Adem Demirtaş’tan Duygu Yüklü Başsağlığı Mesajı

Yaşar Acar; Geriye Dolu Dolu Bir Hayat ve Eserler Bıraktı

Sahipli Köpekten Küçük Kıza Saldırı!

Çalık’a Lenfoma Şüphesiyle Operasyon Kararı

Okul Müdüründen Gazeteciyi Tehdit

Işık’a Muş Vakfı'ndan Hayırlı Olsun Ziyareti

Sağlık Bakanlığı Uyarıyor!

Işık, Görev Dağılımını Yaptı...

PKK Silah Bırakıyor Mu?

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.