Tarih: 31.12.2010 13:52

100 tonluk iş kazası

Facebook Twitter Linked-in

 İstanbul Ümraniye'de, eski İGDAŞ binasının yıkımında kullanılan 100 tonluk yüksek erişimli inşaat yıkım aracı, çalışma sırasında dengesini kaybederek 6 katlı iş merkezinin çatısına düştü. Gece olması sebebiyle kazada ölen ve yaralanan olmadı. İş makinesi ve binada maddi hasar meydana geldi. Ümraniye’nin en önemli caddelerinden olan Alemdağ Caddesi sabah saatlerine kadar trafiğe kapatıldı.

Alemdağ Caddesi üzerinde bulunan eski İGDAŞ binasının yıkımına dün gece başlandı. Gece boyu süren yıkım çalışmasında kullanılan 100 tonluk yüksek erişimli inşaat yıkım aracı, saat 05.00 sıralarında operatörün çalışması sürerken bir anda dengesini kaybederek 6 katlı Yıldırım İş Merkezi’nin üzerine devrildi

Çatıya düşen iş makinesinin kolu çatının üzerinde kaldı. Askıda kalan ve tehlike yaratan makine yüzünden cadde trafiğe kapatıldı. İş makinesinin altındaki molozların kayması, makinenin dengesini bozduğunu belirten operatörü, 'Makinenin altına dolgu olarak yaptığımız molozlar kayınca yan yattık' dedi. Türkiye’de az sayıda bulunan yüksek erişimli inşaat yıkım aracının cadde üzerine düşmemesinin büyük bir şans olduğunu belirten bir vatandaş, 'Şantiye alanlarında daha dikkatli olunması gerekli. Cadde üzerine düşecek makinenin otomobil ya da bir aracın üstüne düşmesi halinde can ve mal kaybına neden olacaktı' dedi.

Polis caddeyi trafiğe kapatırken, olay yerinde güvenlik amaçlı bir itfaiye aracının bekletildiğini belirtti. İş makinesi kurtarma çalışmalarına bu sabah saatlerinde başlandı.


1.20101231104952.jpg




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —