Tarih: 12.01.2011 16:06

'Halkımızı alkolden koruyoruz'

Facebook Twitter Linked-in

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, düzenlediği basın toplantısında gündemi değiştiren içki yasağı haberlerini değerlendirdi.

'24 yaşının altındakilere içki satışına yasak haberleri gerçeği yansıtmıyor. Yönetmelik şu an elimde... Dünyadaki örnekleri de elimde, ABD'de alkol satın alma yaşı 21'dir, Türkiye'de 18. ABD'de 21 yaşından gün almamış olsanız size alkollü içki satışı yapılmaz. Finlandiya, ABD, Fransa, Almanya'da, dünyadaki medeni ülkelerde alkol ve sigaranın üretimi, satışı, sunumu, reklamı, promosyonuyla ilgili yapılmış düzenlemeler vardır.

Şunun altını çok net çizmek istiyorum, kanunlarda ve yönetmeliklerdeki gereklilikleri yerine getiren herkes alkol veya sigaranın satışını, sunumunu veya tüketimini yapabilir. Bu konuyla ilgili hükümetin tavrından kaynaklanan kısıtlama söz konusu değildir.Neye dayanarak böyle bir yönetmelik hazırlanmıştır? Anayasa'nın 58. maddesi gençlerin alkol bağımlılığından korunması hükmünü getirmektedir, devlete bunu görev olarak vermektedir. 4702 ve 4733 sayılı kanun, bazı kısıtlamalar ve yasaklamalar getirmektedir. Yönetmelik bu çerçevede hazırlanmıştır. Uluslararası alanda taraf olduğumuz ve imza attığımız bazı şartlar vardır ayrıca. Alkol ile ilgili Avrupa şarıt var, yönetmelik hazırlanırken gözönünde bulundurulmuştur' 


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —