Tarih: 22.04.2011 22:22

AİHM'in geleceği İzmir'de tartışılacak

Facebook Twitter Linked-in

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun 10 Kasım 2010 tarihinde, altı ay süreyle üstlendiği Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi Dönem Başkanlığı kapsamında, 26-27 Nisan 2011 tarihlerinde İzmir’de “Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) Geleceğine İlişkin Yüksek Düzeyli Konferans” düzenlenecek.

Dışişleri Bakanlığı’ndan konuya ilişkin olarak yapılan açıklamada, Türkiye’nin Dönem Başkanlığı’nın ana hedefinin, en eski pan-Avrupa örgütünün siyasi rolü, görünürlüğü ve etkisinin Avrupa ve uluslararası alanda güçlendirilmesi olduğu belirtilen açıklamada, “Bu kapsamda, Avrupa’daki insan haklarını koruma sisteminin uzun dönemli etkinliğinin güvence altına alınmasına önem atfedilmektedir. Sistemin en görünür mekanizması Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’dir” denildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

“Mahkemenin reform sürecine ilişkin olarak İsviçre Dönem Başkanlığı sırasında başlatılan çalışmaların devam ettirilmesi ve sürecin geldiği noktanın değerlendirilmesi amacıyla düzenlenecek konferansta, reform sürecinin mevcut gelişmeler göz önünde bulundurularak sürdürülebilmesi için alınması gereken önlemler görüşülecektir.

Dönem Başkanı Sayın Bakanımızın ev sahipliğinde gerçekleştirilecek konferansın sonuçlarının 11 Mayıs 2011 tarihinde İstanbul’da gerçekleştirilecek 121. Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi toplantısında da ele alınması öngörülmektedir.”

(ANKA)

Kaynak : haber7.com




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —