Tarih: 23.04.2011 08:57

Bakan Çubukçu Anıtkabir'i ziyaret etti

Facebook Twitter Linked-in

Anıtkabir'deki ilk törene, Bakan Çubukçu ile Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara Garnizon Komutanı Korgeneral Yaşar Güler, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Çubukçu'nun Atatürk'ün mozolesine çelenk koymasının ardından saygı duruşunda bulunuldu. Bakan Çubukçu daha sonra, Misak-ı Milli Kulesine geçerek Anıtkabir Özel Defterine şunları yazdı:

''Büyük Önder Atatürk, milletimize özgürlüğün, bağımsızlığın, egemenliğin ve yeni bir devletin yolunu açan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluşunun 91. yılında ülkemizin geleceğini oluşturan çocuklarımızla ve onları emanet ettiğimiz öğretmenlerimizle birlikte huzurundayız.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açıldığı gün olan 23 Nisan 1920 ilk milli bayramımız olmasının yanında dünyanın ilk ve tek çocuk bayramı olmasıyla da bizleri onurlandırmaktadır.

Çok sevdiğiniz çocuklara verdiğiniz bu güzel armağan bugün, tüm dünya çocuklarını kucaklamış, uluslararası bir boyut kazanarak, evrensel bir bayrama, bir dostluk, kardeşlik ve sevgi şölenine dönüşmüştür.

Bizler de üzerine titrediğimiz çocuklara daha güzel bir dünya, daha aydınlık bir gelecek oluşturmak için gösterdiğiniz hedef ve ülküler doğrultusunda ülkemizi çağdaş uygarlıklar düzeyine çıkarmak için yorulmadan çalışacağız.

Huzurunda minnet, şükran ve saygıyla eğiliyoruz.''

Çubukçu daha sonra, Anıtkabir'i ziyarete gelen öğrencilerin arasına girerek bayramlarını kutladı ve bir süre onlarla sohbet etti. Bakan Çubukçu ve beraberindeki heyetin Anıtkabir'den ayrılmasının ardından öğrenciler kortej oluşturarak Atatürk'ün mozolesini ziyaret etti.

Kaynak : haber7.com




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —