Tarih: 01.01.0001 00:00 6009

Esenyurt’ta Engel Kalmadı

“Engel değil destek olmak için varız” diyerek engelli vatandaşları medikal malzeme yardımında bulundular.

Esenyurt’ta Engel Kalmadı
Esenyurt Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleşen, medikal malzeme yardım programına,  Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Üçüncü Bölge milletvekili adayı  Abdülkadir Aksu, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, AK Parti Esenyurt İlçe Başkanı Şenay Değer, İl yönetim kurulu üyeleri, Belediye Meclis üyeleri, Esenyurt Emniyet Müdür Yardımcısı Nurettin Gezerel ve çok sayıda engelli ailesi katıldı. Akülü engelli araçları, ortopedik yatak ile işitme cihazı yardımı yapan Esenyurt Belediyesi Engelliler ve Rehabilitasyon Merkezi engelli vatandaşı sevindirdi.

Başınız ağırırsa, başımız ağırıyor
Kültür Merkezinde konuşma yapan Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, “1994 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olan Sayın Başbakanımız ülkemizde sosyal yaşamdan uzak tutulan, hiçbir şekilde üretime katılmayan, adeta bir mahkûm gibi yaşam savaşı veren engelli kardeşlerimiz için, Başbakanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan, bu olguyu değiştirerek girişimleri ile Engelliler Rehabilitasyon Merkez’leri oluşturdu. Şu an Türkiye genelinde bu konuda hizmet verilmektedir. Esenyurt Belediyesi olarak 1994 yılında başlatılan bu Engelliler Rehabilitasyon Merkezi projesi ile kayıt altına alınan, 3800 engelli vatandaşa hizmet ve yardımda bulunuyoruz. Biz engel değil destek olmak için çalışıyoruz” Yüzlerce engelli vatandaşın katıldığı etkinlikte engellilere yönelik son bir yıllık faaliyet raporunu okuyarak, “Başınız ağrısa başımız, dişiniz ağrısa dişimiz ağrır, acınız acımızdır” diyen Kadıoğlu, engelli vatandaşlardan ve ailelerinden yoğun alkış aldı.

Engellilerimiz şimdi daha mutlu ve huzurludur
Kültür merkezinde engellilere medikal malzeme dağıtım töreninde engellilere yakın ilgi gösteren AK Parti Genel Başkan yardımcısı ve İstanbul üçüncü bölge millet vekili adayı Abdülkadir Aksu ise; “ On yıldır Esenyurt’u takip ediyorum ve sürekli ziyaretlerde bulunuyorum. Bir köy halinden günümüz güzelliğine kavuşmasını birlikte gözlemledik. Esenyurt Belediyemiz, Büyükşehir Belediyemiz ve AK Parti olarak, sosyal devlet anlayışı ile engelli vatandaşların bütün taleplerini yerine getirmeye çalışıyoruz. Türkiye’de sayın Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan’ın engellilere yönelik başlatmış olduğu çalışmalar sayesinde bugün engelli aileleri maddi manevi olarak gördükleri destekler ile daha mutlu bir yaşam sürdürüyor. Engellilere yasalar çerçevesinde tanınan haklar sayesinde engellilerimize maaş veriliyor. Engelli çocuğu olan ailelere evde bakım parası veriliyor. Sunulan bu maddi katkılar sayesinde şimdi engelli aileleri daha mutlu ” dedi. Sıkıntılı bir Türkiye aldık diyen Aksu, “Fakat ağlamadık, sızlamadık çünkü biz bu durumdan ülkemizi kurtarmayı biliyorduk ve vatandaşımıza dedik ki, bizden 3 yıl boyunca bir şey beklemeyin. Sonra zaten her şeyi yapacağız. Ve ülkemizin geldiği nokta uluslar arası alanda takdir görüyor. 12 Haziran seçimlerinde AK Parti’ye oy vermelerini isteyen Aksu; katılımcılara şöyle seslendi. “ Yeni, sivil, demokratik, katılımcı bir Anayasa çıkartmak için bu seçimlerde kapı kapı dolaşarak her eli sıkarak, daha güçlü ve gelişmiş bir Türkiye için partimize oy isteyeceğiz” dedi.

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.