Tarih: 01.01.0001 00:00 11999

Türkiye Müftüsü Halil Gönenç Hocaya Saygı Gecesi

Hayatını İslam’ı anlama ve anlatmaya adayan Halil Gönenç Hocaya saygı için düzenlenen “Türkiye Müftüsü Halil Gönenç” programı, Başakşehir Belediyesi Çınar Kongre Merkezinde gerçekleşti.

Türkiye Müftüsü Halil Gönenç Hocaya Saygı Gecesi
Halkın yoğun ilgi gösterdiği programa İstanbul içinden ve dışından çok sayıda izleyici katıldı. Program Uludağ Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mehmet Emin Ay’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Programın açılışında konuşan Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, böyle bir programı gerçekleştirerek önemli bir görev ifa ettiklerini söyledi. Uysal, “İlim adamları bir milleti ayakta tutan sütunlardır. Milletler onlara gereken saygıyı gösterdikleri oranda yücelirler. Bizler de burada ülkemizin çok önemli bir alimini konuşmak için toplandık. Tabi muhterem Hocamızın birçok özelliğinin yanı sıra, Başakşehir’de oturuyor olması bizi böyle bir program yapmaya teşvik etti” dedi. Mevlüt Uysal, değerlerimizi hayattayken konuşmak ve tanıtmak için böyle bir çabaya giriştiklerini söyleyerek, başta Diyanet İşleri Başkanı olmak üzere tüm katılımcılara teşekkürlerini iletti.
 
Başakşehir Belediyesi bize görevimizi hatırlattı
Daha sonra kürsüye gelen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, toplumca yaşadığımız bir fetret döneminden ve bu dönemin sancısız geçmesi için her türlü çileye katlanan -büyük kısmı dar-ı bekaya intikal eden- bir nesil olduğundan, Halil Gönenç hocanın da bu nesle mensup olduğundan bahsetti. Medeniyetimizin bir ilim medeniyeti, medeniyet kubbemizi ayakta tutanların ise alimler olduğunu, alimlere verdiğimiz kıymet ölçüsünde bu kubbenin baki kalacağını söyledi. Görmez, “Başakşehir Belediye Başkanı Sayın Uysal böyle bir programı gerçekleştirmekle bizlere yani Diyanet kurumuna görevini de hatırlatmış oluyor. Çünkü Halil Gönenç hoca ile ilgili program yapması gereken başlıca kurum Diyanet İşleri Başkanlığıdır. Çünkü Diyanet İşleri Başkanlığı'nda şu anda hiç bir müftü yoktur ki Halil Gönenç hocadan ders almamış olsun. Ya kendisinden ya da talebelerinden. O sadece müftülerin hocası değil, müftülerin hocalarının da hocasıdır” dedi.

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.