Tarih: 20.05.2011 14:21

Yenikent Ulu Camii Ek Hizmet Binası Açıldı

Facebook Twitter Linked-in

Açılış törenine Esenyurt Belediye Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, İlçe Müftüsü Hayrullah Yavuz, AK Parti Esenyurt İlçe Başkanı Şenay Değer, Yenikent mahalle muhtarı Önder Ay, Yenikent Ulu Camii dernek başkanı Musa Bağırtlak ve yönetim kurulu, ayrıca çok sayıda Yenikent mahalle sakinleri katıldı.
 
Bağırtlak, Necmi Kadıoğlu’na teşekkür etti
Yenikent Ulu Camii dernek başkanı, Musa Bağırtlak cami ek binasının içinde, Çalışkan öğrenci bilgi evi, giyim bankası, aşevi ve konferans salonu olarak inşa edildiğini ifade etti. Bağırtlak “ Bu manevi hizmette bizi yalnız bırakmayan desteğini sürekli gösteren Esenyurt Belediye Başkanımız Necmi Kadıoğlu’na, İlçe müftümüz Hayrullah Yavuz’a ve tüm hayırsever dostlarımıza şükranlarımızı sunuyorum” dedi.
 
Hayrullah Yavuz “ Eğitim kurumlarıdır”
Esenyurt İlçe müftüsü Hayrullah Yavuz konuşmasında “ Camiler sadece namaz kılınarak çıkıp gidilen yerler değildir. Camiler gençlerimizin, çocuklarımızın, dini eğitimlerini ve birlik, beraberlik, kardeşlik gibi manevi eğitimlerin de aldığı birer eğitim kurumlarıdır. Çevremizde artan yerleşim alanları ve konutların çoğalması ile manevi ihtiyaçların karşılanacağı ibadethane ihtiyacı doğmaktadır. Bu konuda değerli Belediye Başkanımızın destekleri ile bu ihtiyaçlar karşılanmaktadır” dedi.
 
Necmi Kadıoğlu “ En önemli nokta maneviyattır”
Açılış törenine katılan Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, manevi değerlere sahip çıkmak için bu hizmetlerin devam edeceğini ifade etti. Kadıoğlu “ İnsanımızın yola , park’a, sosyal tesis’e ihtiyacı olduğu gibi manevi değerlerin yaşatılacağı mekanlarada ihtiyacı vardır. Ülkemizin birliğini ve beraberliğini bağlayıcı en önemli noktası işte bu manevi değerlerimizdir. İnsanlar üzerindeki ayırımcılığın, etnik kökeninden dolayı insanımızı ayırmanın, dinimizde yeri yoktur. Bizim görevimiz yönetici olarak, vatandaşımızın bütünlüğünü ve kardeşliğini sağlamaktır” dedi.
 
Cami dernek yönetimi tarafından, Belediye Başkanı Necmi Kadoğlu ve İlçe Müftüsü Hayrullah Yavuz’a plaket takdiminin ardından, müftü Yavuz’un kapanış konuşması ile açılış programı sona erdi.     



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —