Tarih: 01.01.0001 00:00 3868

Erzurum’lu Kültürünü Yaşatacak!

Esenyurt Erzurum Derneği hizmet binası Atatürk Mahallesinde, kurbanlar kesilerek şenlik havasında hizmete açıldı. Erzurum Derneği merkez binasının hayırlı olsun temennisinde bulunan Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu Erzurum’lular

Erzurum’lu Kültürünü Yaşatacak!
Erzurum İl ve İlçe derneklerinin kullanacağı, Hizmet ve Kültür Merkezi binası iç ve dış donanımı ve mimarisi ile göz kamaştırdı. Üç katlı olan, Erzurum İl Dernek binası içinde ilçe dernekleri yönetim ve faaliyet alanları bilgi işlem merkezi, düğün salonu, toplantı salonu,dershane, yemekhane, mescit,misafirhane, şark köşesi ve sağlık odası olarak kullanılacak olan dernek binası Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’nun destekleri ile Erzurumluların hizmetine sunuldu.  
 
Yoğun katılım dikkat çekti
Açılış programına, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, Sarıyer Kaymakamı Ömer Karaman, İston Genel müdürü Ahmet Ağırman, Beylikdüzü eski Belediye Başkanı Vehbi Orakçı, Silivri eski Belediye Başkanı Hüseyin Turan, AK Parti Üçüncü Bölge milletvekili adayları Harun Karaca, Hayati Güllük, AK Parti Esenyurt İlçe Başkanı Şenay Değer, Esenyurt İl Dernekler Birliği Başkanı Tuncer Dağ, Belediye Başkan yardımcıları, Meclis üyeleri, Başkan danışmanları, Erzurumlu Bürokrat ve İş adamları, Mahalle muhtarları ve çok sayıda Erzurum’lu katıldı.
 
Erzurum barı folklor ekibinin sergilediği halk oyunları renkli görüntüler oluşturdu. Türk halk müziği sanatçılarının sahne aldığı programa,yüzlerce Erzurum’lu katıldı. Erzurumlu’lar tören alanına gelen Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’na sevgi gösterisinde bulunarak Başkan Kadıoğlu’nu alkışları ile takdir ettiler.
 
Alatepe, Kadıoğlu’na teşekkür etti
Düzenlenen açılış programda Erzurumlular adına kısa bir konuşma yapan,  Esenyurt Belediye meclis üyesi ve Erzurum derneği yönetim kurulu üyesi Murat Alatepe, “ İlimizde yaşanan ekonomik ve sosyal sorunlardan dolayı yaşanan göç nedeni ile ülkemizin dört bir yanında yaşamını sürdüren, hemşerilerimize ülke genelinde memleketine sevdalı olan sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’a burudan sevgilerimizi gönderiyoruz. Bugün Erzurum İl dernek binamızın temelinden çatısına, modern iç dizaynına kadar hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan, İstanbul’un En Büyük Kültür merkezini Erzurumlulara kazandıran,  Esenyurt’un mimarı, Belediye Başkanımız sayın Necmi Kadıoğlu’na Erzurumlular adına ve Esenyurt’ta yaşayan 450 bin vatandaşlarımız adına, verdiği modern hizmetlerden dolayı huzurlarınızda teşekkür ediyorum” dedi.
 
Dernek binamız Kadıoğlu’nun hediyesidir
Açılış töreninde günün anlam ve önemini belirten Erzurum Dernek Başkanı Murat BaduralkanErzurum il ilçe ve köy derneklerimiz ile ortak hareket ederek insanımız için bir araya geldik, coşkulu ve mutluyuz bunun sebebi şu; dernek binamız Esenyurt Belediye başkanımız tarafından yaptırılarak bizlere hediye edildi. Sayın Belediye başkanımıza teşekkür ediyoruz, Belediye başkanımız bizlere sahip çıktı. Bizde bütün Erzurumlulara sahip çıkacağız. Bizler birlik ve dayanışma içindeyiz. Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu birlik beraberliği bizler yakaladık darısı diğer illerimize diyoruz. Esenyurt’daki komşularımızla iyi ilişkilerimizlede bunu taçlandırıyoruz” dedi
 
 
Kadıoğlu, “Projemiz sevgi”
Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu “ Önce Erzurum’lular dedik ondan sonrada Kars’lılar için yapacağız, yoksa Erzurum’u geçmek zordur” diyerek espiri yaptı. Kadıoğlu “ Ondan sonra Ardahan, Samsun sırasıyla diğer illerimize de aynı hizmeti vereceğiz. Ama sizden bir isteğim var, burada faaliyet yürütürken komşularınız sizin elinizden, dilinizden rahatsız olmasınlar. Bu mekan övgüyü hak ediyor. Burada insanlara hizmet vermenizi istiyorum. Öğrencilerin eğitimine yardımcı olarak çocuklarınıza destek olun. Bunlar bizim vaad etmediğimiz yatırımlardır. Ama ihtiyaçları gördükçe, duydukça onu hizmete çeviriyoruz. Bizim tek projemiz sevgidir. Bakın sevgi burada, saygı burada, mutluluk buradadır.  Şimdi diğer illerimiz sırasıyla geliyor onlara da yerlerini vereceğiz. Büyük Türkiye’yi 2023’e hep birlikte taşıyarak, Dünya klasmanında gelişmiş, içeride barışı sağlamış tüm insanları ile kaynaşmış bir ülke olarak yolumuza devam edeceğiz. Birileri bu mazlum milleti seçimden seçime aldatmak için gelebilir. Birileri seçim çalışmalarını bahane ederek ve eylemleriyle insanları kutuplaştırmak isteyebilir. Kimi ülkenin doğusunu kimi batısını görmese de biz varız  ve ülkemizin her yerini görüyoruz. Doğuyu batıyı kardeş edeceğiz, hiç kimse yerel yönetim hizmetinden yoksun kalmayacak. Biz yapacağız demiyoruz, yapıyoruz. Fakire fukaraya engelliye yardım ediyoruz. Türkiye’nin geliştiğini, güçlü bir ülke olduğunu görüyoruz. Esenyurt’a sadece, 10 bin kişi yapılan konutlarda istihdam etmektedir. Teknik eleman olarak ve diğer alanlarda da istihdam sağlanmaktadır” diyerek dikkat çekti. Kadıoğlu, Erzurum dernek merkezinin hayırlı olmasını diledi.
 
Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’nun konuşması ardından Erzurumlular Derneği Başkanı Murat Baduralkan Başkan Kadıoğlu’na bir teşekkür plaketi verdi.
 
Daha sonra İstanbul üçüncü bölge milletvekili adayı Hayati Güllük’ de bir Erzurum’lu olarak hemşerilerine yönelik, kısa bir selamlama konuşması yaparak Belediye başkanı Necmi Kadıoğlun’a hizmetlerinden dolayı teşekkür etti. Açılış merasiminde kurbanlar kesilerek, törene katılan konuklar dernek merkezini gezerek incelemelerde bulundu.

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.