Tarih: 01.01.0001 00:00 1709

“Sorunu Çözemedik Diyebilme, 3 Maymun Oynama Lüksünüz Yok”

Beylikdüzü ilçe Milli Eğitim müdürlüğü tarafından organize edilen “Kriz Yönetimi” konulu seminerde ilçeye bağlı okullarda görev yapan rehber öğretmenler bilgilendirildi.

“Sorunu Çözemedik Diyebilme, 3 Maymun Oynama Lüksünüz Yok”

Kriz Yönetimi Seminerleri Başladı
Büyükşehir Hüseyin Yıldız Anadolu lisesi Konferans Salonunda İlçe Milli Eğitim Müdürü başkanlığında il Milli eğitim rehberlik bölümü görevli eğitimcilerinden Bilge Erol tarafından  'Kriz Yönetimi' konulu seminer düzenlendi. İlçeye bağlı okullarda görev yapan okul müdürleri ve rehber öğretmenlerin katılım gösterdiği Seminerde, rehber öğretmenlerin öğrenciler üzerinde ki etkileri, rehber öğretmenlerin çocukların geleceğini etkileyen seçimlerinde oynadıkları roller gibi önemli konulara değinildi.

“Rehberlik benim derdimdir”
Beylikdüzü İlçe milli Eğitim müdür Ahmet Hacıoğlu, seminerin ardından rehber öğretmenlerden çalışmalarında izledikleri yol hakkında bilgiler almak için kürsüdeki yerini aldı. Hacıoğlu, “Rehber öğretmenler geleceğin temellerinde yer alan çarpık gelişimlerin önlemini alabilecek kapasitededir. Rehberlik benim derdimdir. İlçemde geleceğe güvenle bakabilen bir nesil yetiştirmek hedefindeyim. Bu hedefte siz rehber öğretmenler benim yanımda bu isteğe destek olurcasına eğitim vermek ve araştırma yapmak zorundasınız. Hiçbir öğrenciyi kaybetmeden, her çocuğu sorunlarını çözerek geleceğe kazandırmak zorundayız.

“Odanıza Kapanıp  Oturmak Yok”
Rehber öğretmenlerimiz patlamaya hazır bombalarla uğraşıyor. Ama siz elinizdeki bombaların pimini etkisiz hale getirmek zorundasınız. Rehber öğretmenler odasına kapanıp dosyalar imzalayan değil, okulda öğrencinin olduğu her yerde olan öğretmen olacaktır. Kolidorda, merdivende, laboratuarda, kütüphanede, bahçede çünkü siz dosyaların değil öğrencilerin geleceğine yön vereceksiniz.

“Türkiye’de ilklere imza atıyoruz”
 “Türkiye’de hiçbir Milli eğitim müdürlüğünde yapılmayanı yaparak okul müdürleriniz ile yaptığım toplantılarda aldığımız kararları öğretmenlere imza karşılığında vermelerini istiyorum” diyen Hacıoğlu, rehber öğretmenlere kararlar ve toplantılar hakkında bilgi sahibi olup olmadıklarını sorunca öğretmenlerden aldığı cevap karşısında eğitimde yaşanan iletişim eksikliğinin farkına vararak, çözüme kavuşmasına yardımcı oldu. Eğitimcilere, “toplantılarda alınan kararlar ile ilgili görüşlerinizi beyan edeceğiniz hazırlıklar istiyorum, böylece hiç kimse konulardan habersizim açıklamasının arkasına sığınamayacak. İlçemde görev yapan her kim olursa olsun eğitim adına ne yapılıyorsa, yapılacaksa bilgi ve söz sahibi olacak. Benim okullarımda rehber öğretmenler sorunların çözüm aşamasında yer alırken, okul müdürlerim hiçbir öğrenciye tasdikname verip, toplumun geleceğini tehlikeye atamayacak. Hiçbir çocuk okuldan atılamaz, Türkiye’nin sorunu okullarda çözüme ulaştırılacak.

“Tek çocuk kaybetme şansınız yok”
Sorununu çözemedik deme şansınız yok, 3 maymunu oynama lüksünüz yok, görecek, duyacak, bileceksiniz. Atatürk ne büyük adammış ülke kurtarmış biz hala tırmalıyoruz. Biz iyi adamlar yetişmeliyiz, biz Atatürk gibi adamlar yetiştirmeliyiz, elimi ayağımı çeker maaşımı alır imzamı atarım diyen eğitimci olmamalı. Ben bu ilçede Milli eğitim müdür olduğum sürece bu böyle olacaktır. Benim hissettiklerim ve yapmanız gerekenleri açıkça ifade edebildiğimi umuyorum. Tek çocuk kaybetme şansınız yok” diyerek okullarda verilen eğitimin daha ince noktalarda inceleneceğine değindi.
BHM


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.