Tarih: 20.05.2011 17:04

Teknoloji Şenliği ve Resim Sergisi

Facebook Twitter Linked-in

Gürpınar İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından hazırlanan “Teknoloji Şenliği ve Resim Sergisi”nin açılışını İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hacıoğlu yaptı. Beylikdüzü Belediye Başkan Yardımcısı Efrahim Yeşil’in katıldığı sergi açılışı, Perlavista AVM’de gerçekleştirilirken açılış törenine, Gürpınar İlköğretim Okulu Müdürü Yunus Güzel, şube müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

“Siztem değil, İnsan Odaklı eğitim”
Her toplantıda katılımcılara Eğitimde Sistem odaklı değil insan odaklı oldukları anlatan Beylikdüzü İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hacıoğlu, son yıllardaki ülke çapında eğitim ve öğretimde gözle görülen gelişmeler ve başarılarda bu yönde olduğuna değindi. Hacıoğlu, “Beylikdüzü’nün eğitim düzeyinin yüksek olduğunu söyleyen Hacıoğlu, % 34’ü üniversiteli, % 95 okumuş potansiyeli ile nerede ise eğitimsiz insan yok, fiziksel altyapıda da problemi olmayan bir ilçe. Bunlarla birlikte eğitime önem veren, gerekli çalışmaların yerine getirilmesini sağlayan ve takip eden  bir Kaymakamımız ve Belediye Başkanımız var, bu sayede eğitim için 18 tane hazır arsamız var. 2,5 sene içinde nüfusu 35 bin artan Beylikdüzü’nün 5 yıl içinde 600 bin nüfusa ulaşması öngörülüyor. Fen lisesi dahi olan İlçemizin tek eksiği meslek liselerine de 2013 yılı itibari ile kavuşacak” dedi. Hacıoğlu, önümüzdeki günlerde üstün zeka ve özel yetenekli çocuklarımıza yönelik bir çalışma programları haberini de verdi.

“Çocuklarımız Harikalar Yaratıyor”
Sergi açılışında konuşan Başkan Yardımcısı Yeşil, “Hz. Mevlana evrensel bir insan; hoşgörü, sevgi ve barışın simgesi olan bir insan. Bu konunun seçilmiş olması beni ayrıca mutlu etti.  Ben bu sergide emeği geçen herkese teşekkür ediyor, sergimizin Beylikdüzü’ne hayırlı olmasını diliyorum” dedi.  Kokteylin ardından Yeşil, gerçekleştirilen sema gösterisinin ardından yetkililerle birlikte sergiyi gezdi. Okulun Teknoloji ve Tasarım Öğretmeni Ayşe Güngör ve Görsel Sanatlar Öğretmeni Şefika Ekinci Hacısalihoğlu ile öğrencilerin hazırladığı sergi, misafirlerden büyük beğeni topladı. Sergi, Çarşamba günü mesai bitimine kadar ziyaret edilebilecek.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —