Tarih: 20.05.2011 16:52

Erdoğan'dan Azerbaycan'a sıcak mesaj

Facebook Twitter Linked-in

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Türkiye-Azerbaycan ilişkilerinin giderek güçlendiğini belirterek, ''Aramızda Merhum Aliyev'in ifade ettiği gibi 'Tek millet iki devlet' anlayışı, kurumlarıyla beraber güçlenerek geleceğe yürüyor'' dedi.

Kars'ta bulunan Başbakan Erdoğan, partisinin düzenlediği mitingin ardından Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi tarafından, merhum Haydar Aliyev adına, Yenişehir Mahallesi'nde yapılması planlanan okulun temel atma törenine katıldı.

Erdoğan, törende yaptığı konuşmada, Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi Başkanı Rövnak Abdullayev'in Kars'a okul yaptırma projesini kendisine getirdiği zaman çok heyecanlandığını ve gurur duyduğunu anlattı.

Burada 22 dönüm arazi üzerinde 32 derslikli bir Endüstri Meslek Lisesi'nin yapılacağını belirten Erdoğan, ''Bu Endüstri Meslek Lisesi'nin merhum Haydar Aliyev adına yapılacak olması özellikle Türkiye-Azerbaycan arasındaki kardeşliğin geleceğe taşınmasında çok daha farklı bir nişane olacaktır. Türkiye'deki mevcut okullarımız arasında da Kars Merkez Haydar Aliyev Endüstri Meslek Lisesi aynı zamanda bir örnek teşkil edecek. 32 dersliğiyle, yemekhanesiyle, konferans salonuyla, kapalı spor salonuyla bir farklılığı ortaya koyacak. Kaldı ki bunun yanında yine Sayın Rövnak'ın ifade ettiği gibi burada üretime yönelik özellikle kimyasal alanda üretime yönelik atılacak adımlarda da bu okul, belki de oranın elemanlarını yetiştirecek okul konumuna gelecektir'' diye konuştu.

Erdoğan, Kars'ın bir değişim ve dönüşümün eşiğinde olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

''Önümüzdeki 4 yıl içerisinde çok ciddi yatırımlar planladığımız Kars'ta, tabii Bakü-Tiflis-Kars demiryolu ile Kars farklı bir sürecin içine giriyor. Aynı zamanda Nahçıvan ile bağlantı çok farklı bir zenginlik katıyor. Bütün bunlarla birlikte Türkiye-Azerbaycan ilişkileri de zirve yapıyor. Aramızda merhum Aliyev'in ifade ettiği gibi 'Tek millet iki devlet' anlayışı, kurumlarıyla beraber güçlenerek geleceğe yürüyor. Zaten bu kurumsallaşma olmadığı sürece lafın hiçbir anlamı yok. Ama kurumsallaşması halinde güçlenerek, geleceğe yürümek var.''

Başbakan Erdoğan, Türkiye'yi 4 temel taş üzerinde inşa edeceklerini vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Eğitim, Sağlık, Adalet ve Emniyet...İlk adımı olan eğitimin burada bir sembolü var ki, bunun da adı merhum Haydar Aliyev olacak. 1 yıl içerisinde inşallah bu tesisler bitecek. Sizler 1 yıl içerisinde bunları bitirirken, belediyemiz ve hükümet olarak buradaki yolların üst yapısını bitirmek üzere buraya geliş ve gidişlerde çok farklı hale gelecek. Başta İlham Aliyev olmak üzere tüm emeği geçenlere şahsım ve milletim adına şükranlarımı sunuyorum ve hayırlı olmasını diliyorum.''

Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi Başkanı Abdullayev de Kars'ta yaptıracakları okulun Türkiye-Azerbaycan ilişkilerini çok daha ileri bir düzeye taşıyacağını ifade etti.

Başbakan Erdoğan, daha sonra okulun temelini attı.

Törene Erdoğan ile birlikte Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Yeni Azerbaycan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ali Ahmedov, Vali Ahmet Kara ve diğer yetkililer katıldı.

Kaynak : haber7.com




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —