Tarih: 20.05.2011 15:09

Ahmet Davutoğlu 3 hedefini açıkladı

Facebook Twitter Linked-in

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, ''2023 yılına yürürken üç ana hedef koyduk. Birincisi ileri demokrasi, ikincisi güçlü ekonomi, üçüncüsü onurlu ve vakur bir dış politika. Siz bunları hak ediyorsunuz. Biz de bunlar için gece gündüz demeden çalışacağız. Bunun için destek istiyoruz'' dedi.

Güçlerinin kaynağının sadece ve sadece millet olduğunu ifade eden Davutoğlu, 12 Haziran'da da bu desteği daha güçlü olarak arkalarında göreceklerinden emin olduklarını belirtti.

Bakan Davutoğlu, Türkiye'yi dünyada hak ettiği yere getirmeye hazır olduklarını dile getirerek, ''Bu yüce bayrak, dünyanın her yerinde dalgalansın istiyoruz. Bunun için de bütün imkanlarımızı seferber ederek çalışmaya hazırız'' dedi.

Son sekiz yıl içinde Türkiye'nin büyük bir devrim yaşadığını, çok büyük bir gelişme kaydettiğini vurgulayan Davutoğlu, şunları söyledi:

''2023 yılında dünyanın 10. büyük ekonomisi olacağız. Buna kararlı bir şekilde yürüyoruz. Tarımda, dünyada şu anda 7. sıradayız. 2023, tarım hedefine ulaştık. Son sekiz yılda sadece Konya'ya yapılan tarım desteği 2,5 milyar lira. Geçen yıl bir uygulama başlatıldı. Ziraat Bankası hayvancılık ve yemde sıfır faizli kredi veriyor. Bu imkanları kullanın, iyi değerlendirin. Emirgazi'yi hayvancılığın merkez üslerinden biri haline getireceğiz. Bunu hep birlikte yapacağız.''

Emirgazi'ye bundan sonra çok daha fazla imkan sunmaya çalışacaklarını da ifade eden Davutoğlu, Karapınar ile Emirgazi arasındaki yolu en iyi standarda getireceklerinin sözünü verdi.

Davutoğlu, partisinin seçim bürosunun açılışını yaptıktan sonra Ereğli ilçesine geçti.

Ereğli Yunus Emre Meydanı'nda vatandaşlara seslenen Davutoğlu, bu millete dik durmanın yaraştığını, ülke olarak, millet olarak, hükümet olarak hep dik durduklarını söyledi.

Kutlu bir yürüyüşe çıktıklarını ve bu yürüyüşü sonuna kadar devam ettirmeye kararlı olduklarını belirten Davutoğlu, Ereğli'nin desteğiyle Konya'da 14'te 14 çıkarmaya kararlı olduklarını ifade etti.

Halkın hizmetkarı olduklarını dile getiren Davutoğlu, ''2023 yılına yürürken üç ana hedef koyduk. Birincisi ileri demokrasi, ikincisi güçlü ekonomi, üçüncüsü onurlu ve vakur bir dış politika. Siz bunları hak ediyorsunuz. Biz de bunlar için gece gündüz demeden çalışacağız. Bunun için destek istiyoruz'' diye konuştu.

Eğitimde devrim yaptıklarını, okullara 750 bin bilgisayar gönderdiklerini ifade eden Davutoğlu, FATİH projesi ile de bilgisayarsız ve akıllı tahtasız okul kalmayacağını söyledi.

2023 yılında Türkiye'nin dünyanın her yerinde sesinin gür çıkarması için çalışacakları sözünü veren Davutoğlu, bütün dünyada Türkiye'nin yeniden ağırlığını hissettireceklerini belirtti.

Kaynak : haber7.com




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —