Tarih: 20.05.2011 13:21

Ankara'da akaryakt operasyonu: 2 gözaltı

Facebook Twitter Linked-in

Ankara İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, istihbarat çalışmaları sonucu Ankara-Eskişehir ile Ankara-Adana karayollarında bazı akaryakıt istasyonlarını takibe aldı.

Kaçak akaryakıt sattığı tespit edilen Ankara-Eskişehir Karayolu'nun 32. kilometresindeki bir istasyon ile Ankara-Adana karayolunun 93. kilometresindeki bir akaryakıt istasyonuna baskın düzenlendi.

ilk istasyonda yapılan aramalarda, yer altına gizlenmiş tank içerisinde geçersiz marker sonucu alınan 4 bin 520 litre kaçak motorine el konuldu. İstasyonda sistemi harekete geçiren uzaktan kumandalı bir düzenek de tespit edildi.

Ankara-Adana karayolundaki istasyonda ise bahçe duvarı dibinde yer altına gizlenmiş, içinde yaklaşık 21 bin 250 litre kaçak akaryakıt tespit edildi.

İstasyonda gizli akaryakıt tankına dolum yapmayı sağlayan bir adet kumanda ve  bir adet dijital pompa ayırma düzeneği ele geçirildi.

Baskın düzenlenen istasyonların yetkilileri H.O.A. ve F.G, ''5015 sayılı Petrol Piyasası Kanunu'na muhalefet'' suçundan işlem yapılmak üzere gözaltına alındı.

 

Kaynak : haber7.com




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —