21.05.2011 07:19:42 1423 0

Kemal Derviş'e de kaset şantajı yapıldı

IMF Başkanlığı için en güçlü isimlerden eski bakanlarımızdan Kemal Derviş'e de 'kaset operasyonu' yapıldı. Evli bir kadınla ilişkisi iddia edilince Derviş adaylıktan çekildi!

Kemal Derviş

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanlığı’ndan istifa eden Dominique Strauss-Kahn’ın koltuğuna gösterilen adayların kirli çamaşırları da ortaya döküldü. New York Times (NYTimes) gazetesi, Kemal Derviş’in Dünya Bankası’nda çalışırken bir bayanla ilişkisi olduğunu iddia etti. Fransa Maliye Bakanı Christine Lagarde’nin ise devleti zarara uğratmakla suçlandığı bildirildi.

ADAY DEĞİLİM

Dünya Bankası’nın eski çalışanı Derviş’in evlilik öncesinde aynı kurumda çalıştığı bir bayanla ilişkisi olduğu bildirildi. NYTimes gazetesi, bu ilişkinin, Derviş ve söz konusu kadınla aynı katta çalışan Dünya Bankası eski çalışanlarından Stanislas Balcerac tarafından da doğrulandığını belirtti. Balcerac, ilişki yaşadıkları dönemde Derviş’in evli olmadığını ancak kadının evli olduğunu kaydetti. Buna karşın Balcerac, 62 yaşındaki Derviş’in iyi bir başkan olacağına işaret etti. Derviş’in muhtemel bir aday olarak öne çıkmasını profesyonel başarısı olduğuna da değinen gazete, “Yükselen ekonomiler ile Avrupa arasında potansiyel bir köprü vazifesi görebilir” yorumunda da bulundu. NYTimes, Kemal Derviş’in mali krizdeki Yunanistan’ın Başbakanı George Papandreou’ya da danışmanlık yaptığını belirtti. Gazetenin haberinin ardından açıklama yapan Kemal Derviş, IMF için aday olmadığını söyledi.

ALTIN KIZ

Maliye Bakanı Lagarde’nin ise devleti zarara uğratmakla itham edildiği ortaya çıktı. Fransız kabinesinin “altın kızı” Lagarde, Fransız bankası Credit Lyonnais ile işadamı Bernard Tapie’nin arasında yaşanan sorunun çözülmesine müdahale ederken dava sonucunda banka iş adamına 285 milyon euro ödemeye mahkum edildi. Muhalefetin girişimleri sonucunda Cumhuriyet Adalet Mahkemesi konu hakkında soruşturma başlattı. Suçlu bulunursa 75 bin euro para ve 5 yıl hapis cezası alabilir.

Avrupa Lagarde’nin arkasında

Para Fonu’nun yeni başkanının Avrupa’dan olmasını isteyen ülkeler, Fransa Maliye Bakanı Christine Lagarde’nin arkasında saf tuttu. Birçok Avrupa başkentinde IMF Başkanlığı için Fransa Maliye Bakanı Christine Lagarde’nin iyi bir seçenek olduğu konuşuluyor. Çok akıcı İngilizce konuşan ve yıllarca ABD’de yaşamış olan Lagarde’nin uluslararası camiada güçlü bir itibarı bulunuyor. Almanya Başbakanı Angela Merkel de Lagarde’ye destek çıktı.

Seçim sistemi demode kaldı

2. Dünya Savaşı’nın ardından kurulan Para Fonu’nun yeni başkanını belirleyecek yöntemin eskide kaldığı ifade edildi. IMF’nin yeni başkanı seçecek yönetim kurulu 187 ülkeyi temsil eden 24 üyeden oluşuyor. ABD, Çin, Japonya ve İngiltere gibi “büyük ekonomiler”, bir üyeyle temsil ediliyor. Diğer ülkeler ise, gruplar halinde temsil ediliyor. Oylar ise, ülkelerin IMF üyeliğine bağlı olarak farklı ağırlıklara sahip olacak. İngiliz BBC kanalı, oyların ağırlığının demode olduğuna dikkati çekti. Çin ve gelişmekte olan ülkelerin yeterince temsil edilmediği, batı Avrupa’nın ise aşırı temsiliyete sahip olduğu kaydedildi. Başkanlık seçim süreci ise gelecek perşembebaşlayacak.BUGÜN

Kaynak : haber7.com


Anahtar Kelimeler:

12 Vali Müfettişlik Görevine Getirildi

Beslenme Saati Uygulamasında Dördüncü Dönem Başladı

EKREM PAMUK'TAN TEPKİ

Turhan Çömez'den Çarpıcı Açıklamalar

MHP’DEN YENİ YEMİN POLEMİKLERİNE YANIT…

Damat'tan Balcıoğlu'nun İddialarına Yanıt

Bakan Güler'den Kazakistan'a Ziyaret

Törene Üst Düzey Katılım

Rektör Prof. Dr. Altun’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Güzide Gençlik Merkezi'nde Yeni Dönem Başladı

Girişim Sermayesi Yatırım Fonu Onaylandı

Pakistan Büyükelçiliği Ankara'da Mango Tadımı Etkinliği Düzenledi

Bağcılar’da Bağ Bozumu Zamanı

Saniye Caran’a iade-i ziyaret

Yeniden Refahlı Milletvekili Bekin'den 'ekümenik' Eleştiri!


Balıkçı Kenan’ın Öncülüğünde Deniz Canlıları Müzesi 52. Yılını Kutladı

Türkiye’nin Cilt Sağlığına Acil Doktor İhtiyacı Var

185 MİLYAR LİRA EKONOMİYE GERİ KAZANDIRILDI

İtfaiye Haftası Coşkuyla Kutlandı

Gençlere Eğitim Destek Paketi

Erdoğan'dan Küresel İnovasyon Göstergeleri Raporu'na Destek Mesajı

Emrah, özel uçakla dünya turuna çıkıyor!

9 Akademisyen, Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde

Turizmin varış noktası: “Müze” 

İklim Değişikliği ve Enerji Yönetimi Hamlesi

Türkiye Bilişim Ödülleri Ankara’da Sahiplerini Buldu

Bu Festivalde Herkes Aradığını Bulacak

Ahilik Haftası’nda Coşkulu Katılım: Başkan Çalık, Esnaflara Ödüllerini Takdim Etti

Küpeli'den Dağ'a Hayırlı Olsun Ziyareti

Halkın Sesine Kulak Verdi! Şantiye Projesinden Geri Adım Attı

TYBB’den Vali Yunus Sezer’e Ziyaret

Gıda sektöründe 250’yi aşkın alıcı Bursalı firmalarla buluştu

Artar; Kalıcı ve Uzun Soluklu Projeler Yapacağız...

Ahilik Kültürüne Davet...

Kel Aliço Pehlivan Güreşleri Ağası Oğuz Erdinç oldu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.