GÜNCEL 23.05.2011 09:49:00 1615 0

2010-2011 Şampiyonu FENERBAHÇE

Fenerbahçe, Sivasspor'u deplasmanda taraftarının da desteğiyle 4-3 mağlup etti ve şampiyonluğunu ilan etti.

2010-2011 Şampiyonu FENERBAHÇE
Spor Toto Süper Lig'de 34. haftaya Trabzonspor'un önünde averajla lider giren Fenerbahçe, Sivasspor deplasmanına çıktı. Fenerbahçe, Sivas'ta taraftarının da müthiş desteğiyle rakibini 4-3 mağlup etti ve Sarı-Lacivertliler bu galibiyetle tarihinde 18. şampiyonluğunu ilan etti. Trabzonspor ile kıyasıya rekabet eden Fenerbahçe bu şampiyonlukla birlikte ezeli rakibi Galatasaray'ı da şampiyonluk sayısında geride bırakmış oldu.

Fenerbahçe'ye Sivasspor deplasmanında şampiyonluğu getiren golleri 6. dakikada Andre Santos, 41. dakikada Selçuk Şahin, 51. dakikada Alex de Souza, 67. dakikda Joseph Yobo kaydetti. Sivasspor'un golleri ise 20. dakikada Jakub Navratil, 65 ve 91. dakikada Erman Kılıç'tan geldi.

Sivasspor deplasmanında aldığı 4-3'lük galibiyetle Fenerbahçe 82 puanla 2010-2011 sezonunu şampiyon olarak tamamladı ve 4 yıllık hasretine son verdi. Fenerbahçe bu zaferle birlikte önümüzdeki sezon Şampiyonlar Ligi'ne direk katılma hakkı da elde etti.

F.bahçe AYNI KADROYLA

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Spor Toto Süper Lig'de deplasmanda Sivasspor ile yaptıkları mücadelede, ligde bundan önceki iki haftadaki kadrosunda değişiklik yapmadı.

Sivasspor önünde şampiyonluk mücadelesine çıkan sarı-lacivertli ekip, Kardemir Karabükspor ve Ankaragücü maçlarındaki 11 kurgusuyla rakibinin karşısında yer aldı.

Sarı-lacivertli ekibin 20 kişilik maç kadrosunda yabancı kontenjanı nedeniyle Güiza ve Bilica bulunmazken, İlhan ve Özer de kadroya yer almadı.

SİVASSPOR'DA TEK EKSİK SANDRO

Süper Lig'de kalmayı iki hafta önce garantileyen ev sahibi takım Sivasspor ise Fenerbahçe karşısına, izinli yabancı Oyuncusu Sandro Mendonça'nın dışında eksiksiz olarak çıktı.

Kırmızı-beyazlı ekipte kaptan Mehmet Yıldız, son maçlarda olduğu gibi Fenerbahçe maçında da yedekler arasında bulundu.

F.bahçe HIZLI BAŞLADI! A. SANTOS GOLÜ BULDU

Şampiyonluk maça mutlak galibiyet parolasıyla başlayan Fenerbahçe, Sivasspor kalesine santrayla birlikte yüklenmeye başladı. Gol arayan Sarı-Lacivertliler ilk dakikalarda sol kanadı oldukça etkili kullandı. Maçın 3. dakikasında Niang ile ciddi bir fırsattan sonuç alamayan Fenerbahçe, 6. dakikada Sivasspor karşısında 1-0 öne geçti. Alex'in pasında topla buluşan ve ceza sahasına giren Andres Santos çaprazdan yaptığı sert vuruşla kaleci Korcan'ı mağlup etti ve Fenerbahçe'yi öne geçirdi.

HAYRETTİN ÇİZGİDEN ÇIKARDI

Öne geçtikten sonra bir gol daha bularak rahatlamak isteyen Fenerbahçe, Sivasspor kalesine akınlarını sürdürdü. Karşılaşmanın 9. dakikasında topla birlikte ceza sahasına giren Niang sol çaprazdan şutunu çekti, Korcan gole izin vermedi. Boşta kalan topu Alex tamamlamak için koştu ama Hayrettin çizgi üzerinde gole izin vermedi.

SİVASSPOR İLK ATAĞINDA GOLÜ BULDU

Sivasspor dakikalar ilerledikçe Fenerbahçe karşısında etkili görüntü sergilemeye başladı. Rakip kaleye atak geliştirmeye çalışan Sivasspor ilk ciddi atağında golü buldu ve beraberliği sağladı. Maçın 20. dakikasında Fenerbahçe savunmasının yaptığı hatada Navratil, Sivasspor'a beraberliği getirdi.

KAÇAN GOLLER VE Gökhan Gönül'ÜN SAKATLIĞI

Kalesinde gördüğü beraberlik golünden sonra Fenerbahçe, Sivasspor kalesine etkili olurken savunmasında da ciddi açıklar verdi. Sivasspor bu akınlarda son paslarda etkili olamazken, Fenerbahçe ise oldukça net fırsatları değerlendiremedi.

Mücadelenin 30. dakikasında Stoch karşı karşıya durumda kaleciyi geçemedi. Aynı dakikada Fenerbahçe'de sakatlanan Gökhan Gönül kenara geldi ve yerine Bekir İrtegün girdi. Ataklarını devam ettiren Fenerbahçe 32. dakikada Niang ile karşı karşıya pozisyonda yine golü bulamazken, 36. dakikada Alex kaleci Korcan'ı geçti ancak sol çaprazdan topu dışarı attı.

SELÇUK ŞAHİN'DEN MUCİZE BİR GOL

Şampiyonluk için kazanarak ipi göğüslemek isteyen Fenerbahçe geliştirdiği tehlikeli pozisyonlarda golü bulamadı ancak dakikalar 41'i gösterdiğinde Selçuk Şahin mucize bir golle takımını öne geçirmeyi başardı. Selçuk'un ceza sahası dışından yaptığı vuruşta kaleci Korcan Çelikay üzerine gelen topta büyük hata yaptı ve meşin yuvarlak filelere gitti. Bu golle Fenerbahçe taraftarları büyük bir sevinç yaşadı. İlk yarının kalan bölümünde Sivasspor'un Memeht Nas ile çektiği bir şutta Volkan Demirel gole izin vermedi ve soyunma odasına 2-1'lik Fenerbahçe üstünlüğüyle gidildi.

KAPTAN ALEX YİNE SAHNEDE

İkinci yarıya Fenerbahçe yine istekli başladı. Farkı arttırmak ve şampiyonluk kutlamalarına erken başlamak isteyen Fenerbahçe, Sivasspor kalesine ataklarını sıklaştırdı. Dakikalar 51'i gösterdiğinde ise Fenerbahçe'de sahneye yine kaptan Alex de Souza çıktı. Sarı-lacivertlilerin kazandığı serbest vuruşta Alex harika bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi ve maçta skoru 3-1 yaptı.

Brezilyalı futbolcu Sivasspor deplasmanında bu sezonki 28. golünü kaydetti ve gol kralığında en yakın rakibi Burak Yılmaz ile farkı 9 yaptı. Alex böylece takımına şampiyonluğu getiren en etkili isim olurken gol krallığı tacını da giydi.

ERMAN ATTI, YOBO CEVAP VERDİ!

Fenerbahçe şampiyonluk hazırlıklarına başlarken 65. dakikada Erman Kılıç sahneye çktı ve attığı golle durumu 3-2 yaparken Fenerbahçelilerin de yüreğini ağzına getiğrdi. Ancak iki dakika sonra Fenerbahçe'nin kullandığı kornerde savunmadan gelen Yobo attığı golle skoru 4-2 yaptı ve takımına rahat bir nefes aldırdı.

ERMAN KORKUTTU AMA F.bahçe İPİ GÖĞÜSLEDİ

Karşılaşmanın geri kalan bölümünde taraftarlarının da desteğiyle Oyunu tamamiyle kontrolüne alan Fenerbahçe maçın bitmesini beklmeye başladı. Uzatma bölümüne kadar rakibine pozisyon vermeyen Fenerbahçe, 91. dakikada savunmada yaptığı hata sonucunda Erman Kılıç'ın golüne engel olamadı. Maçta durum 4-3 olmasına rağmen Fenerbahçe iki dakikalık uzatma bölümünün son dakikasında oldukça dikkatli davrandı ve son düdükle birlikte Fenerbahçeliler 2010-2011 sezonunu şampiyon olmayı başardı.

Anahtar Kelimeler:

12 Vali Müfettişlik Görevine Getirildi

Beslenme Saati Uygulamasında Dördüncü Dönem Başladı

EKREM PAMUK'TAN TEPKİ

Turhan Çömez'den Çarpıcı Açıklamalar

MHP’DEN YENİ YEMİN POLEMİKLERİNE YANIT…

Damat'tan Balcıoğlu'nun İddialarına Yanıt

Bakan Güler'den Kazakistan'a Ziyaret

Törene Üst Düzey Katılım

Rektör Prof. Dr. Altun’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Güzide Gençlik Merkezi'nde Yeni Dönem Başladı

Girişim Sermayesi Yatırım Fonu Onaylandı

Pakistan Büyükelçiliği Ankara'da Mango Tadımı Etkinliği Düzenledi

Bağcılar’da Bağ Bozumu Zamanı

Saniye Caran’a iade-i ziyaret

Yeniden Refahlı Milletvekili Bekin'den 'ekümenik' Eleştiri!


Balıkçı Kenan’ın Öncülüğünde Deniz Canlıları Müzesi 52. Yılını Kutladı

Türkiye’nin Cilt Sağlığına Acil Doktor İhtiyacı Var

185 MİLYAR LİRA EKONOMİYE GERİ KAZANDIRILDI

İtfaiye Haftası Coşkuyla Kutlandı

Gençlere Eğitim Destek Paketi

Erdoğan'dan Küresel İnovasyon Göstergeleri Raporu'na Destek Mesajı

Emrah, özel uçakla dünya turuna çıkıyor!

9 Akademisyen, Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde

Turizmin varış noktası: “Müze” 

İklim Değişikliği ve Enerji Yönetimi Hamlesi

Türkiye Bilişim Ödülleri Ankara’da Sahiplerini Buldu

Bu Festivalde Herkes Aradığını Bulacak

Ahilik Haftası’nda Coşkulu Katılım: Başkan Çalık, Esnaflara Ödüllerini Takdim Etti

Küpeli'den Dağ'a Hayırlı Olsun Ziyareti

Halkın Sesine Kulak Verdi! Şantiye Projesinden Geri Adım Attı

TYBB’den Vali Yunus Sezer’e Ziyaret

Gıda sektöründe 250’yi aşkın alıcı Bursalı firmalarla buluştu

Artar; Kalıcı ve Uzun Soluklu Projeler Yapacağız...

Ahilik Kültürüne Davet...

Kel Aliço Pehlivan Güreşleri Ağası Oğuz Erdinç oldu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.