Tarih: 01.01.0001 00:00 424

AYM, 45 raportör yardımcısı alacak

Anayasa Mahkemesi Başkanlığı, sınavla 45 raportör yardımcısı adayı alacak.

AYM, 45 raportör yardımcısı alacak

Anayasa Mahkemesi Başkanlığının duyurusu, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Duyuruya göre yazılı sınav, Ankara'da 30 Ekim 2011 Pazar günü 9.30'da ÖSYM tarafından test yöntemi ile gerçekleştirilecek.

Aday adaylarında hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler alanlarında, en az dört yıllık yükseköğrenim yapmış veya bunlara denkliği kabul edilmiş yabancı öğretim kurumlarından mezun olmaları ya da yabancı bir hukuk fakültesini bitirip de Türkiye'deki hukuk fakülteleri programlarına göre eksik kalan derslerden sınava girip başarı belgesi almış olmaları şartı aranacak.

Ayrıca KPSSP 103 puan türünden en az 75 puan almaları da aday adaylarında aranacak şartlar arasında yer alıyor.

Giriş sınavına katılmak isteyen aday adayları, mahkemenin http://www.anayasa.gov.tr internet sitesinden temin edecekleri giriş sınavı başvuru formunu doldurarak, 15 Ağustos ile 16 Eylül 2011 tarihleri arasında Anayasa Mahkemesi Başkanlığına verecek.

Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren giriş belgesini, 24 Ekim 2011 günü saat 14.00'ten itibaren ÖSYM’nin http://ais.osym.gov.tr internet adresinden temin edebilecek.

Kaynak : haber7.com


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.