Tarih: 01.01.0001 00:00 387

CHP'nin özerklik çıkışına ilk tepki DSP'den

DSP Genel Sekreteri Hasan Erçelebi, Kılıçdaroğlu’nun 'Özerklik Şartnamesi’ni aynen kabul edeceğiz' diyerek, seçimden sonra Türkiye’nin bölünmez bütünlüğüne büyük darbe vurulacağını söyledi.

CHP

DSP Genel Sekreteri Hasan Erçelebi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 'Avrupa Yerel Yönetimler Özerklik Şartnamesi’ni aynen kabul edeceğiz' diyerek, seçimden sonra Türkiye’nin bölünmez bütünlüğüne büyük darbe vurulacağına dair ilk sinyali verdiğini söyledi.

Erçelebi, yaptığı yazılı açıklamada, Atatürkçülere çağrı yaparak, “12 Haziran seçimleri yaklaştıkça seçimden sonra istenen Türkiye fotoğrafı netleşmeye başladı. Dikkat” dedi. Erçelebei, “CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu Hakkari’de 'Avrupa Yerel Yönetimler Özerklik Şartnamesi’ni aynen kabul edeceğiz' diyerek seçimden sonra Türkiye’nin bölünmez bütünlüğüne büyük bir darbe vurulacağının sinyalini vermiştir. AKP’nin bile cesaret edemediği bu durumun ana muhalefet partisi genel başkanı tarafından dile getirilmesi, oldukça acı ve manidardır. Bu söylemler, seçimden sonra Büyük Ortadoğu Projesi kapsamında Türkiye’nin yeniden nasıl ve kimler tarafından dizayn edileceğini göstermektedir” diye kaydetti.

İstenen, Türkiye’yi üniter ulus devletten, federal şehir devletçiklerine dönüştürmek olduğunu belirten Erçelebi, 12 Haziran seçimlerinden önce CHP’ye oy vermeyi düşünen “sağduyulu” seçmenleri de Avrupa Yerel Yönetimler Özerklik Şartnamesi’ni ve Türkiye’nin bu şartnameye koyduğu çekinceleri okumaya, düşünmeye ve ona göre karar vermeye davet etti.

Erçelebi, “Bütün Atatürkçüleri, vatanseverleri göreve davet ediyorum. 12 Haziran’dan sonra vakit çok geç olabilir. Son pişmanlık fayda etmez. Biz DSP olarak Türkiye’nin bölünmez bütünlüğünün ve Atatürk’ün kurduğu laik Cumhuriyet’in sonsuza kadar muhafaza ve müdafaa edilmesinden yanayız. 12 Haziran’da DSP’ye verilecek her oy Atatürk Cumhuriyeti düşmanlarına açtığımız mücadelede tüm ulusumuza güç verecektir. Ülkemizin bölünmeye ve bölünmeye alet olanlara değil, Cumhuriyet’i koruyacak neferlere ihtiyacı vardır” değerlendirmesinde bulundu

Kaynak : haber7.com


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.