Tarih: 01.01.0001 00:00 1478

Başkan siyasetten uzak olmalı

Diyorlar ki şu anda Avrupa dünyanın ekonomik açıdan en sorunlu bölgesi olduğuna göre bir Avrupalı seçilmeli, çünkü Avrupa'nın problemlerini daha iyi anlar!

Başkan siyasetten uzak olmalı

Dominique Strauss-Kahn'dan sonra Avrupa IMF'nin başına yine bir siyasetçi düşünüyor. Ama IMF'yi yönetecek kişinin, bir politikacı olmaması gerek

Dominique Strauss Kahn veya kısaca DSK skandal sonrası IMF'den istifa etti ve yerine yeni birisi seçilecek. Hatırlanırsa yazılı olmayan ama teamül olarak uygulanan bir kural vardı. Genelde IMF'de bir Avrupa'lı, Dünya Bankası'nda da bir Amerikalı direksiyona geçerdi. Bu tabii bu G3, G7, G8 hükümranlığı gibi dönemlerde uygulanabilir bir durumdu. Ancak bugün G20 dünyasında yaşıyoruz. Avrupa yanlışlar yaptı ve sürünüyor, örneğin BRIC ülkeleri ise uçmakta. Bu nedenle de artık G20 içinden ön plana çıkanlara bir fırsat vermek ve yeni seçilecek IMF Başkanının da G8 dışındaki G20 üyesi ülkelerden seçilmesi daha isabetli olur diye düşünüyoruz.Köşe yazısının tamamını okumak için bu linki kullanabilirsiniz(Deniz Gökçe - Akşam)

Kaynak : haber7.com


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.