Tarih: 24.05.2011 09:19

İstanbul kongre turizminde ilk 10'da!

Facebook Twitter Linked-in

Selma Şenol'un haberi 

Türk ekonomisi uluslararası alandaki başarılarına bir yenisini daha ekledi. Ekonominin başkenti konumundaki İstanbul, son yıllarda uluslararası nitelikte ve katılımcı sayısı 10 binleri aşan pek çok kongreye yaptığı başarılı ev sahipliği nedeniyle kongre turizminde sınıf atladı.

Dünyada bu alanda otorite kabul edilen Uluslararası Kongre ve Konvansiyonlar Derneği'nin (ICCA) 2010 yılı dünya kongre ve toplantı istatistiklerine göre İstanbul 2010 yılındaki performansı ile dünyanın sayılı ülkelerini geride bırakarak top 10'a girdi.

Hedef 5'incilik

Listede 2009 yılında 80 kongre ile 17'nci sırada yer alan İstanbul, 2010 yılında 109 kongreye ev sahipliği yaparak 10 sıra birden yükselerek 7'nciliğe çıktı.

Böylece İstanbul, geçen yıl  Lizbon, Amsterdam ve Sidney gibi önemli kongre merkezlerini geride bıraktı.

Geçen yıl NATO ve IMF toplantılarının ardından bu yıl Birleşmiş Milletler Az Gelişmiş Ülkeler Konferansı'na ev sahipliği yapan ve haziranda da yine en az 10 bin kişinin gelmesi beklenen AİDS konferansına hazırlanan İstanbul'un gözü daha da yükseklerde.

Haziran ayındaki konferansı referans alarak izlemeye alan pek çok etkinliği kendisine çekmeye hazırlanan İstanbul, şimdilerde ilk 5'e girmenin hesabını yapıyor.

İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu (ICVB) Genel Müdürü Elif Balcı Fisunoğlu, Türkiye'nin kongre turizminde hızla yükselmesinin beklenen bir durum olduğunu söyledi.

Fisunoğlu, 'Artık İstanbul uluslararası kongre otoriteleri tarafından da kabul edilmiş önemli bir kongre destinasyonu. Bugün Alerji, AIDS, Kardiyoloji, Rotary gibi 20-25 bin delegenin katılımı ile organize edilen kongrelerin de İstanbul'a gelmeyi düşünmesi bunun ispatıdır' dedi.

2014-2015 daha parlak olacak

Elif Balcı Fisunoğlu, 2014 ve 2015 yıllarının kongreler açısından parlak olacağını kaydetti. Fisunoğlu, 'Artan kongre merkezi olanakları ile İstanbul aynı anda birden fazla toplantıya ev sahipliği yapma imkanı elde edecek' dedi.

Büyük çaplı kongrelerde üst düzey eğitim ve gelir grubuna mensup uluslararası katılımcılar sayesinde normal turistin 4 katı gelir elde edildiğine dikkat çeken Fisunoğlu, ayrıca her büyük toplantının önemli bir referans oluşturarak irili ufaklı toplantıları beraberinde getirdiğini söyledi.

İşte kongre turizminin top 10'u

Zirve Viyana'nın

Şehir    Kongre sayısıViyana          154Barcelona     148Paris             147Berlin            138Singapur       136Madrid          114İstanbul        109Lizbon          106Amsterdam  104Sidney         102

Kaynak : haber7.com




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —