Tarih: 12.02.2010 17:50

Test kitapçığında 'Kürdistan' skandalı

Facebook Twitter Linked-in

Konunun haber olmasından sonra, yayın grubu internetten indirilen ve yanlış bir harita nedeniyle hatalı basım olduğunu belirterek özür diledi.

Konya'da yayınlanan yerel bir gazetede bugünkü sayısındaki manşet haberinde, TÜBİGEM yayın grubunun hazırladığı ilköğretim 4. Sınıf Tema Test isimli soru kitapçığındaki harita hatası konu edildi.

Haberde, kitapçıkta yer alan, 'Şehirlerin, bölgelerin, ülkelerin sınırlarını gösteren haritalara ne ad verilir?' sorusunda kullandığı haritada Türkiye'nin Güneydoğu Bölgesi'ni Kürdistan olarak gösterdiği harita yer aldı. Test kitabındaki hata velilerden gazeteye gelen ihbar telefonları ile ortaya çıktı.

İNTERNETTEKİ BİR HARİTA

Bu hata üzerine TÜBİGEM Yayın Grubu Yetkililerinden Ahmet Aydın özür diledi. Aydın açıklamasında, 'Kitapçık hazırlandıktan sonra, internetten indirilen haritayı grafikerimiz eklemiştir. Tamamen grafikerden kaynaklanan bir hata olmuştur. Bu hatayı yapan arkadaşımız da emekli bir öğretmen ve böyle bir şeyin olmasını istemezdi. Kendisi bizzat gazilerden, şehit yakınlarından ve herkesten özür diliyor.” dedi.

Aydın açıklamasında; “Biz firma olarak milletimizin örf, adet, birlik ve beraberliğini savunan kişi ve çalışanlarız. Geçtiğimiz hafta bu durumu biz fark ederek bu testin büyük bir bölümünü toplattık' şeklinde konuştu.

Yayıncı, Türk milletinden özür dilediklerini belirtti.

Hatırlanacağı gibi daha önce de Hürriyet'in spor eki Türkiye'nin Güneydoğu'sunu Kürdistan olarak gösteren bir harita yayınlamıştı.

ZEDHABER-RAMAZAN IŞIK



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —