Tarih: 24.05.2011 15:16

CHP'li Çaltı'dan Ali Sami Yen çağrısı

Facebook Twitter Linked-in

Ali Sami Yen Stadı’na yapılmak istenen gökdelenlerin yürütmesinin durdurulmasının ardından, Şişli Belediyesi’nin CHP’li meclis üyesi Dursun Çaltı, Ali Sami Yen’in yeşil alan olarak kalması için 29 Mayıs Pazar Günü saat 11.00’de Şişli Meydanı’ndan stada kadar yapılacak yürüyüş için çağrıda bulundu.

Çaltı ve arkadaşları tarafından İstanbul 2. İdare Mahkemesi’ne açılan, Ali Sami Yen Stadına yapılmak istenen gökdelenlere ilişkin yürütmenin durdurulması ve planın iptali istemli davada, mahkeme oy birliğiyle yürütmenin durdurulmasına kararı vermişti. Çaltı yaptığı açıklamada, mahkeme kararındaki asıl nedenin bodrum katların emsale dahil edilmemesi olduğunu belirterek, bu durumda yaklaşık 100 bin metrekare fazla inşaat yapma hakkı doğduğunu, bunun da haksız bir kazanç olacağını vurguladı. Toplamı 60 bin metrekare olan Ali Sami Yen ve likör fabrikası arsasının mülkiyetlerinin halkın malı olduğunun altını Çaltı, bu konuda 5 Şubat 2008 tarihinden itibaren TOKİ’ye karşı bir hukuk mücadelesi yürüttüklerini, burada TOKİ’nin yapmak istediğinin hasılat paylaşımı metoduyla arsayı ihaleye çıkarmak ve en yüksek parayı veren şahıslara veya gruplara vermek olduğunu kaydetti. Kendi taleplerinin ise iptal kararından sonra TOKİ’nin halka ait olan söz konusu 60 dönümlük arsayı; içinde koşu parkurları, süs havuzları, rekreasyon alanları, oyuncak müzeleri ile bisiklet yollarının olduğu yemyeşil bir alan haline getirmek olduğunu ifade eden Çaltı, “Buranın halka açılması durumunda yalnız şişli halkının değil çevre ilçeler Beşiktaş, Beyoğlu, Kağıthane ve Sarıyer ilçelerinde yaşayan yaklaşık iki milyon insanın spor yapabileceği çocuklarıyla gelip gezebileceği nefes alabileceği yeşil bir alan olacaktır” dedi.

Bu kapsamda, Ali Sami Yen’in yeşil alan olarak kalması için yürüyüş düzenleyeceklerini belirten Çaltı, “Buradaki amaç, bir siyasi partinin propagandası olmayıp bütün siyasi partiler medya ve sivil toplum örgütleriyle başlatılan bir harekettir” dedi. Çaltı, “Yıllar sonra ‘işte burası da yeşil alandı’ demek yerine, ‘bizim uğraşlarımız neticesinde yeşil alan olarak kaldı’ diyebilmek için duyarlı, çevreye ilgili tüm yurttaşlarımızı 29 Mayıs 2011 Pazar Günü saat 11.00’de Şişli Meydanından Ali Sami Yen Stadına kadar olacak yürüyüşümüze katılımını bekliyoruz” diye kaydetti.

Kaynak : haber7.com




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —