DPT Bilgi Toplumu Dairesi verilerine göre, 2002 yılında Merkezi Yönetim Bütçesinden bilişim yatırımlarına 2011 yılı fiyatlarıyla yaklaşık 526 milyon lira ödenek ayrılırken, söz konusu tutar günümüzde yaklaşık 4 kat arttı.
2008 yılı haricinde bir önceki yıla göre sürekli artış gösteren kamu bilişim yatırımlarına bu yıl 2 milyar liranın üzerinde ödenek tahsis edildi. 2011 yılındaki bu artışta eğitim sektöründeki projelerin büyük etkisi olduğu belirtildi.
2011 yılı kamu bilişim yatırımlarının sektörler itibariyle dağılımında ilk sırada Milli Eğitim Bakanlığı ve üniversitelere yer aldı. Yıllık ödeneğin yaklaşık yüzde 43'ü eğitim yatırımlarına ayrıldı.
İçişleri Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü gibi e-Devlet projelerini yürüten kurumlar da yüzde 41'lik oranla eğitim sektörünü takip ederken ulaştırma ve haberleşmeye de bilişim yatırımlarında yüzde 9'luk pay ayrıldı.
2011 yılında bilişim yatırımlarına en fazla bütçe ayıran kurumlar da, Milli Eğitim Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu ve Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü olarak sıralandı.
Proje bazında da en fazla bilişim ödeneği 496 milyon lira ile ''Fatih Projesi''ne ayrılırken, Milli Eğitimin ''Ortaöğretim Projesi''ne 102 milyon lira, ''İlköğretim Okullarına Bilgisayar Sınıfı Kurulumu Projesi'' ne de 90 milyon lira ödenek ayrıldı.
Yüksek tutarda ödenek tahsisi yapılan önemli projeler arasında ''Merkez ve Taşra Teşkilatı Donanım Alımı ve Modernizasyonu'', ''E-İmza ve Mobil İmza Destekli Elektronik Belge ve Arşiv Yönetim Sistemi Kurulması ve Yapılandırılması'', ''Nüfus Hizmetleri BT Projeleri'', ''E-İçişleri Projesi'', ''TAKBİS Projesi'' de bulunuyor.
Kaynak : haber7.com