26.05.2011 06:55:14 555 0

Deniz Gezmiş'in CHP'li ağabeyi partisini uyardı

Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının idamında Demirel’in büyük etkisi olduğunu söyleyen Bora Gezmiş CHP lideri Kılıçdaroğlu ile Demirel’in yakınlaşmasını CHP tabanının hazmedemeyeceğini söyledi.

Deniz Gezmiş

Erdinç Akkoyunlu'nun haberiDeniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın idam kararının Meclis’ten geçmesini sağlayan dönemin Başbakanı Süleyman Demirel ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun görüşmelerine tepkiler dinmiyor. Deniz Gezmiş’in ağabeyi Bora Gezmiş idam edilen üç gencin babasının Meclis’teki oturumda Demirel’in idam kararı çıkarmasına gözleriyle tanık olduğunu belirterek Demirel ile Kılıçdaroğlu’nun yakınlaşması ve Haberal’ın adaylığı için “Bunu CHP tabanına izah edemezler. CHP tabanı seçimde tepki verir” dedi. Bora Gezmiş, star’ın soruları üzerine şöyle konuştu: “Deniz Gezmişlerin olayında, sadece Demirel’in dahli yok. Önce cunta var, sonra Cumhurbaşkanı Cevdet Sunay ve Başbakan Nihat Erim de, idam edilmesi taraftarıydı. Tek suçlu değil belki ama hiç de masum değil.”

Cunta mı gelip senin elini kaldırdı

“Demirel, ‘O dönem gücümüz yoktu, bize baskı yapılıyordu, TBMM’yi açık tutmak zorundaydık’ gibi bahaneler öne sürüyor. O oturumu izleyen babam anlattı. Demirel, hem idama evet diyor, hem de arkasına ‘Bakın, ben evet diyorum’ anlamında bakıyor. ‘O anda elimizde imkan yoktu’ diyor. Cunta gelip senin elini mi kaldırdı? Bunun başka izah tarzı yok. Onu babam anlattı. Üç baba orda. Hüseyin’in, Yusuf’un babası da orda. Üç baba izleyici koltuklarından izlemişler.”

Denizleri astıranı niye vekil yaptın

“Örneği Baki Tuğ  savcı yardımcısıdır. Mahkeme Savcısı, Keramettin Çelebi bir kez konuştu. ‘Ya orada iddianameyi ben hazırladım, ne varsa ben yaptım. Baki Tuğ bir köşede oturdu’ dedi. Baki Tuğ kendini Deniz Gezmiş’i astıran adam olarak pazarladı. Sonra onu milletvekili, bakan yaptılar. Ali Elverdi, geçenlerde öldü. O da milletvekili oldu, hatta Bursa’da Denizler’i astıran adam Ali Elverdi geliyor diye anons ettirdi. Madem böyle şeylere karşısın, niye Denizler’i astıran adamla, hiçbir özelliği olmayan adamı vekil yaptın?”

CHP tabanına izah edemezler

“Demİrel’in Haberal’ı önerdiğini söylüyor. ‘Haberal için iyi bir insandır diyorum’ diyor. Şimdi Süleyman Demirel, benim için ne dese yani boştur. Süleyman Bey o partiye gelmedi. CHP’nin zaten öyle bir desteğe ihtiyaç duyduğunu zannetmiyorum. Ben 2.5 yıldır CHP’deyim. CHP değişim içinde ama daha tam yapamadı. CHP, sosyal demokrat olmanın gerekliliğini öneren bir yapı var. CHP bir mezhep partisi değil. CHP ortanın solunda bir parti. Ama Sinan Aygün’ün ya da Haberal’ın ya da diğer şeylerin adaylıklarını şey yapmıyorum. AK Parti içinde de ülkücüler, solcular var... Demirel’in o partiye en ufak bir şeyi olduğu taktirde, taban bunu kabul etmez. Demirel, CHP’ye nasıl gelir. Hayır, mümkün değil. Bunu CHP tabanına izah edemezler. Bize Süleyman Demirel dediğiniz zaman, nasıl söylesem her zaman kötü olarak anacağımız bir kişi. Yani kendisi de biliyor ki. İnsan hatasını itiraf ettiği zaman küçülmez. Kendi itiraf etmese bile karşısındakilerin düşüncesi öyle.  Star

Kaynak : haber7.com


Anahtar Kelimeler:

12 Vali Müfettişlik Görevine Getirildi

Beslenme Saati Uygulamasında Dördüncü Dönem Başladı

EKREM PAMUK'TAN TEPKİ

Turhan Çömez'den Çarpıcı Açıklamalar

MHP’DEN YENİ YEMİN POLEMİKLERİNE YANIT…

Damat'tan Balcıoğlu'nun İddialarına Yanıt

Bakan Güler'den Kazakistan'a Ziyaret

Törene Üst Düzey Katılım

Rektör Prof. Dr. Altun’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Güzide Gençlik Merkezi'nde Yeni Dönem Başladı

Girişim Sermayesi Yatırım Fonu Onaylandı

Pakistan Büyükelçiliği Ankara'da Mango Tadımı Etkinliği Düzenledi

Bağcılar’da Bağ Bozumu Zamanı

Saniye Caran’a iade-i ziyaret

Yeniden Refahlı Milletvekili Bekin'den 'ekümenik' Eleştiri!


Balıkçı Kenan’ın Öncülüğünde Deniz Canlıları Müzesi 52. Yılını Kutladı

Türkiye’nin Cilt Sağlığına Acil Doktor İhtiyacı Var

185 MİLYAR LİRA EKONOMİYE GERİ KAZANDIRILDI

İtfaiye Haftası Coşkuyla Kutlandı

Gençlere Eğitim Destek Paketi

Erdoğan'dan Küresel İnovasyon Göstergeleri Raporu'na Destek Mesajı

Emrah, özel uçakla dünya turuna çıkıyor!

9 Akademisyen, Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde

Turizmin varış noktası: “Müze” 

İklim Değişikliği ve Enerji Yönetimi Hamlesi

Türkiye Bilişim Ödülleri Ankara’da Sahiplerini Buldu

Bu Festivalde Herkes Aradığını Bulacak

Ahilik Haftası’nda Coşkulu Katılım: Başkan Çalık, Esnaflara Ödüllerini Takdim Etti

Küpeli'den Dağ'a Hayırlı Olsun Ziyareti

Halkın Sesine Kulak Verdi! Şantiye Projesinden Geri Adım Attı

TYBB’den Vali Yunus Sezer’e Ziyaret

Gıda sektöründe 250’yi aşkın alıcı Bursalı firmalarla buluştu

Artar; Kalıcı ve Uzun Soluklu Projeler Yapacağız...

Ahilik Kültürüne Davet...

Kel Aliço Pehlivan Güreşleri Ağası Oğuz Erdinç oldu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.