Tarih: 01.01.0001 00:00 13122

Cem Kara Aydınlar Ve Örencik’te

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, belediye çalışmaları ve köylerdeki imar çalışmaları ile ilgili toplantılar düzenliyor ve hız kesmeden her köye ulaşmaya çalışıyor.

Cem Kara Aydınlar Ve Örencik’te
Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara Pazartesi akşamı Aydınlar Köyünde, Çarşamba akşamı da Örencik Köyündeydi.
 
2004 Yılından Bu Yana İbb Tarafından Aydınlar Köyü Planı Yapılmadı
 Geçtiğimiz Pazartesi günü Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara tarafından Aydınlar Köyünde bir halk toplantısı düzenlendi. Belediye Başkanı Cem Kara burada vatandaşlara hem belediyenin çalışmalarını hem de Aydınlar Köyünün imar planları hakkında son bilgileri verdi. 2004 yılında yürürlüğe giren 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu’ndan itibaren arada geçen süre içerisinde hala Aydınlar Köyü planının olmadığının altını çizen Başkan Cem Kara, “ 2004 yılından beri Çatalca’da da plan yoktu. Yoğun çabalarımız sayesinde 23.738 kişinin yaşamasının ön görüldüğü Çatalca’ya, 50.242 kişilik bir plan çıkardık ve Çatalca’nın imarları açıldı. Aynı olay Karacaköy için de geçerli. 1995 yılında halk oylamasıyla belediye olarak hizmet veren Karacaköy’de 14 yıldır plan yoktu. Halka sorulmaksızın mahalleye dönüştürülen Karacaköy’de de 23 Mayıs itibariyle imarlar açıldı. 2 sene içerisinde bunu başardık. Aydınlar için İBB tarafından yapılması gereken 1/5000 ölçekli imar planı olsa, Aydınlar Köyümüzün de 1/1000 ölçekli planını Çatalca Belediyesi’nde hazırlayacağız. ” dedi.
 
Sıra Örencik’te
 Aydınlar Köyündeki toplantıdan sonra Belediye Başkanı Cem Kara Çarşamba akşamı da Örencik Köyündeydi. Belediye Başkanı Cem Kara burada vatandaşlarla bir araya gelerek, 06.05.2011 tarihinde Çatalca Belediye Meclisince onaylanan 1/1000 ölçekli Örencik Köyü 1. Etap Uygulama İmar Planı hakkında da bilgi verdi. 05.03.2009 tarihinde onaylanan 1/5000 ölçekli Örencik Köyü İmar Planından sonra yaşanan gelişmeleri anlatan Başkan Cem Kara, “5000 ölçekli planın onaylanmasının ardından iki sene geçti. Bu zaman zarfı içinde Örencik Köyümüz için çok uğraş verdik. Biz göreve gelmeden önce plan çıkmıştı ve buna müdahale etme şansımız yoktu. Zaten bir planı yapmak için 27 adet kurumdan görüş alınıyor. Bir kurum olumsuz görüş verirse ya da görüşünü bildirmezse planın çıkma şansı yok. Kurum görüşlerinin yanı sıra bu bölgede bir de baraj yapımı söz konusu idi. Yaptığımız mücadele ile %90 oranında baraj için olumsuz görüş aldık. 2 yıllık mücadele işte böyle geçti. Şimdi Çatalca Belediyesi tarafından yapılan Örencik Köyü 1/1000 ölçekli planlarını İBB meclis gündemine sokmak için bir olmalıyız. Bundan sonra Örencik Köyümüzün de imarları açılacaktır” dedi.

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.