Tarih: 26.05.2011 17:42

Bektaş, Ben Artık Yaşamak İstemiyorum

Facebook Twitter Linked-in

Esenyurt Doğan Araslı Bulvarında köprüye çıkan bir çocuk babası Giresun 1978 doğumlu Şükrü Bektaş polislerin, itfaiye personelinin, mahalleden komşularının, eşinin ve oğlunun ikna girişimlerine olumsuz cevap verirken olay gerine gelen Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, sorunlarından dolayı bunalım geçiren Bektaş’ı ikna ederek aşağı indirdi. İşsizlik ve Ekonomik sebepler ile bunalıma girdiği öğrenilen Bektaş ev kirasını  ve borçlarını ödeyemediği için psikolojisinin bozulduğu ve böyle bir girişimde bulunduğu öğrenilirken,
 Engelli eşinin özel bir firmada çalıştığını ağlayarak ifade eden Şükrü Bektaş önce Eşi Aysun Bektaş’ın gelmesini istedi. Esenyurt emniyet ve zabıta memurları iş yerinden eşi Aysun’u ve oğlunu getireceklerine söz verdi. İş yerinden getirtilen eşi Aysun Bektaş kocasına yalvarmaları sonuç vermeyince devreye 12 yaşındaki oğlu girdi. Babası ile konuşmak isteyen oğlu Hasan’ın boğazına düğmelenen kelimelerin ardından İntihar etmek için köprüye çıkan Şükrü Bektaş ayağından ayakkabılarını çıkarıp yere attı. Ardından sırtına giydiği gömleği yırtarak fırlatarak “ben artık yaşamak istemiyorum, sana ve oğluma karşı mahcubum. Evim kirasını dahi ödeyemedim” diye serzenişlerine Esenyurt Belediye Zabıta memurları  Bektaş’ın komşuları ve çevreye toplanan vatandaşlar göz yaşlarına hakim olmadılar. Hava yastığı açan itfaiye ve güvenik güçlerinin tedbir alırken, Bektaş’ı kimse köprüden inmeye ikna edemedi.
 
Gel birlikte çözelim
Son olarak Belediye Başkanı ile görüşmek istediğini ancak bir türlü görüşüp derdini anlatamadığını belirten Bektaş’ın imdadına Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu yetişti.  Her hafta Salı günü yapılan halk günü toplantısını yarıda keserek olay yerine gelen Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, megafondan şükrü Bektaş’ a seslenerek “Şükrü aşağı in sana söz veriyorum, sorunlarını çözeceğim.Ama şimdi aşağı in, inmesen ben giderim, sen burada yalnız başına kalırsın. Gel birlikte konuşalım sorunların ne varsa çözelim” dedi. Atmaya niyetlenen Şükrü Bektaş’a çocuğun için yaşamalısın diyen Kadıoğlu, “hadi aşağı in, in konuşalım” dedi.
 
Uzanan itfaiye merdiveni ile aşağı indirilen, Bektaş’ı ilk olarak itfaiye erleri öperek teselli etti. Yere ayağını basan Şükrü Bektaş fenalık geçirdi. Yere yığılan Bektaş’ın ilk tedavisini Esenyurt Belediye Doktoru Okay Öztürk yaptı. Belediye doktorunun İlk yardımı  ardından Şükrü Bektaş ambulans ile Esenyurt Devlet hastanesine kaldırıldı.
 
Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu hastanedeki tedavisi sonrasında Şükrü Bektaş’ı yanına getirilmesi için talimat verdi.  



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —