Hazırgiyimin efsane ismi Kiğılı, Amerikalı bir fonla flörte başladı. Abdullah Kiğılı, '5 yıl yönetimde kalmak şartıyla tamamını satacağım. Şartları ben belirleyeceğim' dedi
Pınar Çelik'in haberi
Tekstil ve hazırgiyim sektörünün duayenlerinden 69 yaşındaki Abdullah Kiğılı 50 yıllık markası Kiğılı'yı Amerikalı bir fona satmak için görüşmelere başladı. Gizlilik anlaşması nedeniyle fonun ismini vermeyen Kiğılı, 'Markanın yüzde 30-40'ını falan satmam, satarsam tamamını satarım.
Ama anlaşma benim şartlarımla olacak. 5 yıl markayı ben yöneteceğim' dedi. Türkiye'de sağlık yatırımları bulunan bir fonla görüşme masasında olduklarını dile getiren Kiğılı, 'Önemli olan bir markanın alınması değil satıştan elde edilen parayla ne yapılacağı. Şimdi onunla ilgili planlar belirlemeye çalışıyorum' dedi.
Satışın bu yıl içinde bitebileceğini dile getiren Kiğılı, Kiğılı'yı satsa bile üst gelir grubu için konumlandırdığı Abdullah Kiğılı markasıyla yola devam edeceğini ifade etti. Türkiye'de sağlık yatırımları bulunan Amerikalı fonlar arasında Carlyle, Newcon ve GEF bulunuyor.
'KESİN TEK PARTİ OLACAK'Tek parti iktidarına kesin gözüyle baktıklarını bu yüzden de gelecek 2 yıl için planlar yapmaya başladıklarını dile getiren Kiğılı, '2 yıl içinde tekstil ve hazırgiyim sektöründe çok ciddi birleşme ve satın almalar olacak. Kriz sonrası zaten pek çok dev marka Türkiye'ye geldi. Pek çok fon Türk hazır giyim markalarının peşinde. Ve bunların çoğu bir iki yıl içinde sonuçlanır' diye konuştu.
Yabancılar Türkler'in peşindeKiğılı'nın satın alma ve birleşme öngörüsüne markalar da destek verdi. Silk&Cahmere'in kurucusu Ayşen Zamanpur, 'Çok fazla fonla görüştük son ikisi ile ciddi görüşüyoruz. Şartlarda anlaşırsak satış gerçekleşir' dedi. Collezione'nin sahibi Ekrem Akyiğit ile Esse'nin patronu Semih Şeftali de yabancı fonlarla görüşme halinde olduklarını ifade etti.
Orka da marka alarak büyüyecekOrka Group Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu perakendenin parlayan bir sektör olduğunu bu yüzden de eline çantasını alan yabancı fonların Türk firmaların kapısına dayandığını söyledi. Bu işin çok abartıldığına dikkat çeken Orakçıoğlu, 'Neden sadece ortak alarak büyüyecekmişiz.
Ben gidip yabancı markayı alarak büyümeyi tercih ederim. Bunu yapacak finansal gücümüz de var. Ama bu tür hizmet veren kuruluşlar ne yazık ki ülkemizde yok' dedi. Bu arada LC Waikiki'nin patronu Vahap Küçük de 'Biz 5 yıl içinde ortaklık düşünmüyoruz. Önümüzdeki 5 yılda kendi kaynaklarımızla büyüyeceğiz' diye konuştu.
Kaynak : haber7.com
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.