Tarih: 01.01.0001 00:00 1979

Anlaşma tamam yeni kaset yok!

MHP'de üst düzey on ismin istifasıyla sonuçlanan kaset fırtınası dün yeni bir boyut kazandı.

Anlaşma tamam yeni kaset yok!

Twitter üzerinden bir röportaj yayınlayan 'farklı ülkücüler' kim olduklarını ve amaçlarını anlattı. Kendi ifadelerine göre kasetleri çekmekten ve yayınlamaktan mutlu değiller. Hatta biraz da mecbur kalmışlar, iddialarına göre her türlü yöntemle Bahçeli ve ekibini uyarmışlar ama ciddiye alınmamışlar.

Yani görüntülerin yayınlanması son çare olarak uygulamaya konmuş.

Twitter üzerinden yayınlanan röportajın satır araları aslında kim oldukları hakkında ipuçları veriyor. Çünkü ancak MHP Genel Merkezi'nde ve ancak yönetim katında olan birilerinin sahip olabileceği ayrıntılara sahipler.

Zaten kendilerini de 'her yerde' tanımlıyorlar. Bu açıdan bakarsak 'farklı ülkücüler'e bir ya da birkaç kişiden ziyade 'bir fikri temsil eden kişiler bütünü' demek daha doğru olacaktır.

Bu aşamada kritik nokta ise şurası: 'Farklı ülkücüler' birileri aracılığı ile mesaj ilettiğine göre en azından Bahçeli kimlerle karşı karşıya olduğunu biliyor. Yani fail olarak uzaklara işaret etmesinin hedef saptırmaktan başka bir anlamı yok. Ayrıca MHP'ye yönelik şantajın çözümü konusunda kilit rolün Bahçeli'de olduğu da bu röportajla kesinleşmiş oldu.

Yaptıkları ile bugüne kadar blöf yapmadıklarını gösteren 'farklı ülkücüler' aynı zamanda ellerindeki 'bomba'dan da ipucu veriyorlar. Kendi ifadelerine göre mevcut materyalleri yayınlamaları halinde MHP'nin barajın altını değil dibini göreceğini iddia ediyorlar.

Yani ellerindeki her ne ise MHP'de köklü bir değişimi beraberinde getirecek kadar güçlü.

Şimdi gelelim işin bam teline. Yayınladıkları kasetlerle ortalığı kasıp kavuran 'farklı ülkücüler' kendi kendileriyle neden röportaj yapıp Twitter üzerinden yayınladılar?

Bu sorunun cevabı aslında bu köşede geçtiğimiz pazartesi 'Hırsız evin içinde ise' başlıklı yazıda vardı.

Ankara kulislerine göre Bahçeli yönetimi, önceleri kendilerine yollanan mesajları ciddiye almadı. Hatta ilk görüntü yayınlanınca bile 'tekil bir hadise' olarak değerlendirilmişti.

Yazının devamına ulaşmak için bu linki kullanabilirsiniz

(Adem Yavuz Aslan - Bugün )

Kaynak : haber7.com


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.