Tarih: 01.01.0001 00:00 505

Vural'ın Erdoğan'a açtığı davaya ret

Vural'ın ''anayasa değişikliği için 12 Eylül'de yapılan halk oylamasında ''hayır'' diyenleri ''darbeci'' olarak nitelendirdiği iddiasıyla Başbakan Erdoğan hakkında açtığı dava reddedildi.

Vural

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural'ın ''anayasa değişikliği için 12 Eylül'de yapılan halk oylamasında ''hayır'' diyenleri ''darbeci'' olarak nitelendirdiği iddiasıyla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan aleyhinde açtığı 25 bin liralık manevi tazminat davası reddedildi.

Ankara 11. Asliye Hukuk Mahkemesindeki karar duruşmasına, Vural'ın avukatı Arzu Tünay ile Erdoğan'ın avukatı Burhanettin Sevencan katıldı.

Avukat Tünay davanın kabulünü talep etti, avukat Sevencan ise davanın reddine karar verilmesini istedi.

Yargıç Selim Sarıkaya, davanın reddine karar verdi.

Davanın dilekçesinde, Başbakan Erdoğan'ın, anayasa değişikliği referandumundan önce 8 Eylül 2010'da basın mensuplarına yaptığı açıklamada, ''Referandumda 'hayır' diyen darbecidir'' şeklinde ifadeler kullandığı kaydedilmişti.

Erdoğan'ın, bu sözleriyle Vural ve ''hayır'' diyen milyonlarca insana karşı suç isnadında bulunduğu ileri sürülen dilekçede, ''Erdoğan, kullanmış olduğu bu ifadeyle MHP'nin İzmir milletvekili olan Vural'ı da haksız yere karalamış, kişilik haklarına hukuka aykırı saldırılarda bulunmuştur'' denilmişti. Dilekçede, Başbakan Erdoğan'dan yasal faiziyle birlikte 25 bin lira manevi tazminat talep edilmişti.

Kaynak : haber7.com


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.