Tarih: 03.06.2011 12:06

Bakan Bağış Tuzla’da Toplu Açılış Törenine Katıldı

Facebook Twitter Linked-in

Toplu açılış töreninde, Tuzla Belediyesi tarafından yapılan yeni kaymakamlık hizmet binası, Tuzla Belediyesi Mobil Beyaz Masa aracı, sağlık hizmet araçları ve Tuzla Belediyesi Aydıntepe Çay Bahçesi’nin açılışları gerçekleştirildi.
 
Tuzla Kaymakamlığı önünde yapılan toplu açılış törenine, Devlet Bakanı ve Baş Müzakereci Egemen Bağış, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Tuzla Kaymakamı Mümin Heybet, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla protokolü ve vatandaşlar katıldı.
 
Açılışta konuşan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Ecdadın belediye başkanlığına Şehremini diyerek ifade ettiğini belirterek “şehrin emanet edildiği kişiler olduğumuzun bilinciyle bu makamlarda, bu anlayışla hizmet ediyoruz. Dolayısıyla, kentimize hizmet ederken sadece kanunların emrettiği rutin hizmetleri yerine getirmekle kalmayıp, kentimizin tamamında ve kamu hizmetlerinin her alanında vatandaşımızın yanında olma gayreti içerisindeyiz. Vatandaşımızın nerede ve hangi alanda hizmete ihtiyacı varsa, bizler orada ve o alanda hizmet sunma gayreti içerisindeyiz.
 
TEMEL ATMAKLA KALMIYOR AÇILIŞLARINI DA YAPIYORUZ
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın belediye başkanlığı döneminde yaptığı uygulamaları örnek gösteren Yazıcı, sözlerine şöyle devam etti. “Bizler, eskinin “temel at bırak” mantığı ile değil, sayın başbakanımızın başlanan işi en kısa sürede bitirme anlayışıyla projeler üretiyoruz. Göreve gelir gelmez, E5 altı dediğimiz bölgenin en önemli sorunu olan kooperatifler meselesini hallettik. E5 üzerinin en önemli sorunu olan İçmeler Köprüsü kavşağının çileye dönüşmeye başlayan trafik sorununu çözmek üzere kentsel dönüşüm mantığıyla projemizi uygulamaya koyduk. Vatandaşlarımızı denizimizle buluşturmak amacıyla sahilde önemli projeler gerçekleştirdik. Veranda sosyal tesisimiz, Ayyıldız Sosyal tesisimiz ve 5 yıldızlı otel mantığı ile yapılandırdığımız hem bir kültür merkezi hem nikah sarayı olarak hizmet verecek tesisimizi yakında hizmete açacağız. Yine Aydıntepe Mahallemizdeki sosyal tesisimiz de tamamlandı. Yakında hizmete açacağız. Orhanlı Mahallemizde devasa yollar yaptık, mahallemizi çamur ve bataklıktan kurtardık. Yedi Aile Sağlığı Merkezi hizmet binasını yaparak sağlık hizmetine sunduk. Sayın Bakanımız Egemen Bağış’ın katılımıyla Devlet hastanesi ek hizmet binasını hizmete açtık” şeklinde konuştu.
 
400 Yataklı Hastane’nin Temeli Çok Yakında Atılacak
Tuzla’ya yapılacak 400 yataklı devlet hastanesi hakkında bilgi veren Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı “Başbakanımızın büyük desteği ile ilçemize kazandıracağımız 400 yataklı devlet hastanemiz bugün itibari ile ihale aşamasındadır. İnşallah yakın zamanda Sayın Başbakanımız ve Sayın Bakanımızla birlikte temelini atmak bizlere nasip olur. Yine Sayın Başbakanımızın onayıyla ve sayın bakanımızın önemli katkılarıyla yüz akı bir projemiz olan Tuzla Marinamızı da inşallah iki ay içerisinde ihaleye çıkarmış olacağız.” diyerek sözlerini tamamladı.
 
 
 Tuzla Kaymakamı Mümin Heybet törende yaptığı konuşmada Çözüm odaklı ve iş birliğine dayalı bir hizmet anlayışı ile, tüm kamu hizmetlerinin toplandığı modern ve estetik bir yapıyı kazandıran Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’ya teşekkür etti. Törene katılan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu konuşmasında kamu binalarının modernize edildiğini örnekleriyle anlattı. İlçeyi yönetenlerin aynı duygu ve ortak payda ile çalışmalarının önemine değinen Vali Mutlu “ Süratle gelişen modernleşen harika bir ilçede harika hizmetlerin açılışlarını yapmanın gururunu yaşıyoruz” dedi. 
Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, dün Hopa'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın konvoyuna yapılan saldırının bu ülkenin milli birlik ve kardeşlik duygularına yapılan bir saldırı olduğunu belirterek, ''Ama işte bunlara karşı bizim mücadelemiz inadına demokrasi, inadına kardeşlik, inadına hoş görü, inadına hizmet olacaktır'' dedi.
Bağış, Tuzla Kaymakamlığı binasının yenilenmesi dolayısıyla düzenlenen törende yaptığı konuşmada, 9 yıldır yaptıkları çalışmaların hizmet gemisinin dümeninde milletin olması sayesinde gerçekleştiğini söyledi.
''Bizim pusulamız milletin elindedir. Kim ki milletine hakaret eder karşısında bizi bulur, hükümetimizi bulur, Adalet ve Kalkınma Partisi'ni bulur'' diyen Bağış, bazı kesimlerin millete yapılan hizmetlerden rahatsız olduğunu dile getirdi.
2002'de milletin temsilcilerinin iktidara geldiğini, 2007'de muktedir olmaya başladığını ve 2011'den itibaren de milletin bizzat kendisinin muktedir olma sürecine girdiğini kaydeden Bağış, bunun artık geri döndürülemeyecek noktaya geldiğini dile getirdi.
Bağış, milletten başka sicil amiri tanımadıklarını dile getirerek, ''Biz sizlerden başka hiç kimsenin bize talimat vermesine izin vermedik. Biz talimatları bizzat milletten alıyoruz ve kol kola girmiş muhalefet anlayışının Silivri ile Kandil arasında kendi kendilerine kurdukları teleferikle ülkede kaos çıkarma çabalarını da hep beraber bastıracağız'' dedi.
Bağış, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın konvoyuna yapılan saldırıya ilişkin de, şunları söyledi:
''Dün Hopa'da sayın Başbakanımızın konvoyuna, otobüsüne yapılan saldırı bu ülkenin milli birlik ve kardeşlik duygularına yapılan bir saldırıdır. Bu ülkede yeniden kardeşi kardeşe kırdırmak isteyen zihniyetin yansımasıdır. O toplantıyı, o birlikteliği, o coşkuyu kaldıramayan Türkiye'de terörü, şiddeti, Türkiye'de kardeşin kardeşe kem gözle bakmasını arzu edenlerin girişimidir. Ama işte bunlara karşı bizim mücadelemiz inadına demokrasi, inadına kardeşlik, inadına hoş görü, inadına hizmet olacaktır.''
Törende konuşmaların ardından Bağış, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Tuzla Kaymakamı Mümin Heybet, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve diğer ilgililer kurdele keserek yenilenen Kaymakamlık binasının açılışını yaptı. Açılışın ardından yeni kaymakamlık hizmet binasını gezen Bakan Bağış Tuzlalı vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —