BAŞAKŞEHİR 3.06.2011 13:15:00 9502 0

Dünya Çevre Günü piknikle kutlandı

Uysal; “Gelecek çocuklarımızındır. Dünyayı çocuklarımıza bırakacağız, onlara daha iyi ve temiz bir çevre bırakmamız gerekiyor. Hem çocuklarımıza hem de çevremize gözümüz gibi bakmalıyız” dedi.

Dünya Çevre Günü piknikle kutlandı
Çevre Haftası çerçevesinde Başakşehir Belediyesi Şamlar Mesire Alanı’nda çocuklara yönelik bir piknik gerçekleştirdi. İlki geçen yıl 1500 öğrencinin katılımıyla gerçekleşen pikniğe bu yıl yaklaşık 4000'e yakın öğrenci ve veli katıldı. Nur Haktan’ın sunuculuk yaptığı piknikte, mini konser, palyaço, Hacivat- Karagöz, ilüzyonist, halk oyunları ve dans gösterileriyle doya doya eğlenen çocuklar kolbastı ve halay müziğine de eşlik ederek gönüllerince oynadılar.
Piknikte konuşma yapan Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, çevrenin insan hayatı için önemine, atık pillerin neden ayrı toplanması gerektiğine dair kısa bilgiler vererek, tüm katkıda bulunan öğrencilere ve Başakşehir sakinlerine çevreye karşı daha duyarlı olmalarını istedi. “Gelecek çocuklarımızındır. Dünyayı çocuklarımıza bırakacağız, onlara daha iyi ve temiz bir çevre bırakmamız gerekiyor. Çocuklarımıza ve çevremize gözümüz gibi bakmalıyız” diyerek de konuşmasını noktaladı.
 
Piknikte, atık pil ve ambalaj atığı toplama kampanyası ile çevre konulu resim yarışmasında dereceye girenler açıklandı ve ödülleri takdim edildi. Atık Pil Toplama Kampanyasında birinci olan Ensar Koleji’ne diz üstü bilgisayar, ikinci olan Çınar Koleji’ne çok fonksiyonlu yazıcı, üçüncü olan Yıldızlar Koleji’ne dijital fotoğraf makinesi hediye edildi. Okullara ödüllerinin yanı sıra plaket de verildi. Ambalaj Atığı Toplama Kampanyası’nda da kurum bazında Migros Ticaret A.Ş., Uyum A.Ş. ve Happy Center’a plaketleri takdim edildi.
 
Bütün yarışma ve kampanyaların yanı sıra piknik alanında düzenlenen ip çekme, çuval, basket, resim, kahkaha ve çığlık atma yarışmalarında dereceye giren öğrenciler hediyelerle ödüllendirildi. “Çocukların Gözüyle Dünya” konu başlıklı resim yarışmasında çocuklar açık havada resim yapmanın keyfini yaşarken, birbirinden güzel eserler ortaya çıkardılar. Resim yarışmasında Akşemsettin İlköğretim Okulu'ndan Hacer Şahin 1., Şamlar İlköğretim Okulu'ndan Selva Özarpa 2., Kayabaşı İlköğretim Okulu'ndan Z. Abidin Akalın 3. oldu. Çocuklar ebru sanatının öğretildiği standa da büyük ilgi gösterdiler.
Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, öğrencilerin masalarını ziyaret ederek, hatıra fotoğrafı çektirdi. Pikniğe katılan her çocuğa tişört, şapka ve çevre, atık ve geri dönüşüm konusunda bilgilendirmek üzere hazırlanan çevre broşürü dağıtıldı. Ekmek arası döner ve ayranla pikniğin keyfini çıkaran öğrenciler, dağıtılan çöp poşeti ve eldivenlerle piknik sahasını temizleyerek alandan ayrıldılar.

Anahtar Kelimeler:

12 Vali Müfettişlik Görevine Getirildi

Beslenme Saati Uygulamasında Dördüncü Dönem Başladı

EKREM PAMUK'TAN TEPKİ

Turhan Çömez'den Çarpıcı Açıklamalar

MHP’DEN YENİ YEMİN POLEMİKLERİNE YANIT…

Damat'tan Balcıoğlu'nun İddialarına Yanıt

Bakan Güler'den Kazakistan'a Ziyaret

Törene Üst Düzey Katılım

Rektör Prof. Dr. Altun’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Güzide Gençlik Merkezi'nde Yeni Dönem Başladı

Girişim Sermayesi Yatırım Fonu Onaylandı

Pakistan Büyükelçiliği Ankara'da Mango Tadımı Etkinliği Düzenledi

Bağcılar’da Bağ Bozumu Zamanı

Saniye Caran’a iade-i ziyaret

Yeniden Refahlı Milletvekili Bekin'den 'ekümenik' Eleştiri!


Balıkçı Kenan’ın Öncülüğünde Deniz Canlıları Müzesi 52. Yılını Kutladı

Türkiye’nin Cilt Sağlığına Acil Doktor İhtiyacı Var

185 MİLYAR LİRA EKONOMİYE GERİ KAZANDIRILDI

İtfaiye Haftası Coşkuyla Kutlandı

Gençlere Eğitim Destek Paketi

Erdoğan'dan Küresel İnovasyon Göstergeleri Raporu'na Destek Mesajı

Emrah, özel uçakla dünya turuna çıkıyor!

9 Akademisyen, Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde

Turizmin varış noktası: “Müze” 

İklim Değişikliği ve Enerji Yönetimi Hamlesi

Türkiye Bilişim Ödülleri Ankara’da Sahiplerini Buldu

Bu Festivalde Herkes Aradığını Bulacak

Ahilik Haftası’nda Coşkulu Katılım: Başkan Çalık, Esnaflara Ödüllerini Takdim Etti

Küpeli'den Dağ'a Hayırlı Olsun Ziyareti

Halkın Sesine Kulak Verdi! Şantiye Projesinden Geri Adım Attı

TYBB’den Vali Yunus Sezer’e Ziyaret

Gıda sektöründe 250’yi aşkın alıcı Bursalı firmalarla buluştu

Artar; Kalıcı ve Uzun Soluklu Projeler Yapacağız...

Ahilik Kültürüne Davet...

Kel Aliço Pehlivan Güreşleri Ağası Oğuz Erdinç oldu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.