Tarih: 01.01.0001 00:00 517

Penguenler uçaktan korkmuyormuş

Russia Today (RT) kanalı, penguenlerin uçaklardan korkmadığı tezini savundu.

Penguenler uçaktan korkmuyormuş

Ruslar, penguenlerin uçak görünce sırt üstü yattıkları söylentisinin yanlış olduğunu iddia ediyor.  1982 yılında İngiltereli pilotlar, Flaklands bölgesini izlerken binlerce penguenin bir araya geldiğini ve kendilerini izlediğini anlatmıştı. Pilotlar ayrıca kuşların kendilerini görmek için sürekli kafalarını yukarıya diktiğini ve aniden sırt üstü yığıldıklarını belirtmişti. Pilotlar sırtüstü yatan penguenlerin bir daha kalkamadıklarını da iddia etmişti.

RT ekibine konuşan İngiliz Antarktika Keşif takımında görevli H. Stuart, 'Geniş kitleler tarafından böyle bir şey konuşuluyor, böyle biliniyor. Ancak Antarktika'ya gelen ve burada çalışan herkes, size bunun uydurma olduğunu söyleyebilir' dedi.Sırt üstü düşen penguenleri kaldırmak için bölgede çalışan Anke ise, 'Penguenler sırtüstü düşüyorlar mı diye her gün geziyorum. Eğer düşen varsa gidip kaldırıyorum. Bundan penguenler pek hoşlanmazlar, ancak ara sıra onları kaldırmamız faydalı olabiliyor' şeklinde görüş belirtti.

Kaynak : haber7.com


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.