Tarih: 01.01.0001 00:00 339

Yazıcı: Ergenekon tutukluları şoke olabilir

Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, milletvekili adayı gösterilen Ergenekon, Balyoz ve KCK sanıklarının seçilseler bile Meclis'e giremeyebileceğini söyledi.

Yazıcı: Ergenekon tutukluları şoke olabilir

İsmail Kavak'ın haberiTerör suçundan tutuklu kişilerin dokunulmazlık hakkı kazanamayacağının Anayasa'da açıkça yer aldığına işaret eden Yazıcı, mahkemelerin CHP, MHP ve DTP'nin sanık adaylarını serbest bırakmayabileceğini vurguladı. Seçimlerden sonra bu konunun tartışılacağına dikkat çeken Yazıcı, herkesi hukuka ve mahkemelerin vereceği kararlara saygılı olmaya çağırdı.

Seçim bölgesi Rize'de Zaman'ın sorularını cevaplayan Bakan Yazıcı, CHP'nin, yasama dönemi boyunca dokunulmazlıkların kaldırılması için propaganda yaptığını hatırlattı. Yazıcı, Meclis'te grubu bulunan muhalefet partilerinin 12 Haziran seçimlerinde tutuklu ve yargılaması devam eden sanıkları aday göstermelerinin büyük çelişki olduğunu söylüyor.

Ergenekon, Balyoz ve KCK sanıklarına dokunulmazlık kazandırma girişiminin sonuçsuz kalacağına dikkat çeken Yazıcı, bu kişilerin Anayasa'nın ikinci maddesinde tanımlanan suçları işlediğini, dolayısıyla milletvekili olamayacağını aktarıyor. Seçilmelerinin, tahliye edilmelerine gerekçe yapılamayacağını vurguluyor. Bu yönde yapılacak baskıların, yargıya müdahale olduğu ve eşitlik ilkesine aykırılık teşkil edeceği uyarısında bulunuyor.

BDP'li Sabahat Tuncel'in serbest bırakılmasını emsal gösterenlerin ise konuyu bilerek çarpıttığını belirtiyor: 'Tuncel, bırakıldıktan sonra savcılık Anayasa'nın ikinci maddesindeki suçlardan yargılananların vekil olamayacağı yönünde itirazda bulundu. Mahkeme itirazı inceledi ve başka gerekçelerle tahliye etti.'

 ZAMAN

 

Kaynak : haber7.com


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.