Tarih: 09.06.2011 10:14

Tepreş Şenliği’ne Yoğun İlgi

Facebook Twitter Linked-in

Katılım oranı çok yüksek olan geleneksel şenliğe dört bine yakın Kırım Türk’ü katılım sağlamıştır. Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’nun Tepreş Ağası seçildiği programa, Kadıoğlu’nu vekâleten Belediye Başkan Yardımcısı Emin Batmazoğlu katılarak Kırım Türklerinin şenliğine ortak oldu. Yoğun katılım olması dikkat çeken programa, İstanbul Vali Yardımcısı Mustafa Altıntop, Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı Av.Emin Batmazoğlu, Türksoyları Genel Sekreteri Duysen Kasinov, Kırım Türkleri Ukrayna Baş Konsolosluğundan Aleksander Ucma, Deniz Corni, Ruslan DeremedvedKırım Türkleri Amerika Dernek Temsilcisi, Tek Rumeli TV Yönetim Kurulu Başkanı Atila Baykal, Balkanların Ünlü Halk Sanatçısı Faruk YılmazÇatalca Dernek Başkanı, Kırım Türkleri derneği Esenyurt Temsilcisi Nejat Yurdal Bahşaiş Köyü Muhtarı Rüstem Borluca, Bulgaristan Demirciköy Muhtarı Yusuf Aziz,Zeytinburnu Doğu Türkistan Dernek Temsilcileri ve çok sayıda Bulgaristan ve Romanya’dan Kırım Türk’ü katıldı.
 
Batmazoğlu “Tepreş ağası” oldu
İstiklal Marşı, Kırım Milli Marşı ve Dualar okunarak açılışı yapılan şenlik programında,  İstanbul Kırım Türkleri Derneği Başkanı Celal İçten, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’na Kırım derneğine yaptığı yardımlardan dolayı teşekkür etti. Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’nun vekili olarak programa katılan
Başkan Yardımcısı Av.Emin Batmazoğlu’da yöresel kırım kıyafetleri giyerek, Tepreş şenliğin de ağa vekili oldu.  Kırım Türkleri İstanbul Şubesi dernek başkanı Celal İçten tarafından, Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı Av.Emin Batmazoğlu’na plaket takdim edildi.
 
Emin Batmazoğlu, Başkan Kadıoğlu’nun selamını iletti
Emin Batmazoğlu, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’nun selamını ve Tepreş Şenliği’nin hayırlar getirmesi dileğini iletti. Batmazoğlu “ Belediye Başkanımız sayın Necmi Kadıoğlu’nun bölgemizde yaşayan tüm vatandaşlarımızın yanında ve hizmetinde olduğu gibi sizlerinde,  her zaman yanınızda olacağına ve her zaman desteği devam edecektir” dedi. Batmazoğlu’nun konuşması katılımcılar tarafından yoğun alkış aldı. Kırım Türkleri gelenksel Tebreş şenliğine Esenyurt temsilcisi Nejat Yurdal’ın organizasyonu ile beşyüz Esenyurt’lu Kırım Türk’ünün katılımı dikkat çekti. Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı Emin Batmazoğlu, Kırım Türklerinin örf ve adetlerinden olan, geleneksel Tebreş çöreği yuvarlanması etkinliğine katıldı. Tepreş çöreğin düz oturması ile bu yılın bol ve bereketli olacağının anlamına geldiği belirtildi. Tepreş çöreği misafirlere ikram edilmesinin ardından kuşak güreşleri, çuval yarışı ve halat çekme gibi oyunlar sergilendi.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —