KÜÇÜKÇEKMECE 9.06.2011 10:19:00 3554 0

İlköğretim Öğrencilerinin Azmi Devlere Karşı

Onların azimli minik yürekleri ve başarılı bir öğretmenlerinden başka maddi hiçbir desteği yok aslında.

İlköğretim Öğrencilerinin Azmi Devlere Karşı
Ama onlar azimleri ve gayretleri ile başarılı özel kolejlerle hatta üniversitelerle yarışıyor. İstanbul’dan birçok kurumun müracaat ettiği Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı tarafından düzenlenen Avrupa Dil Etkinliği’nde finale kalan tek kurum minik yürekleri ve el emekleri ile Arif Nihat Asya İlköğretim Okulu oldu.
 
Küçükçekmece Kanarya Mahallesi’nde bulunan Arif Nihat Asya İlköğretim Okulu, Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı tarafından düzenlenen Avrupa Dil Ödülleri Etkinliği’nde “Avrupa Birliği Ülkelerini ve Dillerini Öğreniyoruz” projesiyle, İstanbul’da finale kalan tek kurumu olma başarısına imza attı. Okulun İngilizce Öğretmeni Beril Erkan’ın öncülüğünde, öğrencilerin hibe almaksızın, kendi çabalarıyla hazırladıkları proje, maddi ve manevi anlamda güçlü rakiplerine fark atmasının yanı sıra, öğretici ve sosyal yönüyle de dikkat çekiyor. Başbakanlık Ulusal Ajansı’ndan gelerek projeyi değerlendiren jüri de projeden çok etkilendiklerini dile getirerek, projenin beklediklerinin üstünde bir başarıya sahip olduğunu ifade etti.
 
Profesyonel Kurumlarla Yarışıyorlar
Arif Nihat Asya İlköğretim Okulu öğrencilerinin kendi el emekleriyle uygulamaya koyduğu proje, Hacettepe Üniversitesi, Goethe Enstitüsü, Türkiye Belediyeler Birliği, Süleyman Demirel Üniversitesi, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi, gibi 27 profesyonel kurumla yarışıyor. Proje sorumlusu Beril Erkan, projeyi oluştururken, öğrencilere uyguladığı AB konulu anketten yola çıktığını dile getirerek, “Bir dil öğretmeni olarak AB’ye girme kapısında olan ülkemizde, eğitim gören öğrencilerin AB ile ilgili bilgilerinin olmadığını gördüm. Bir anket hazırlayarak bu bilgi eksikliğinin ne boyutlarda olduğunu tespit etmeye çalıştım ve gördüm ki sadece öğrenciler değil birçok öğretmenimizin de AB’den tam olarak bilgisi yok. Japonya’yı bile AB ülkesi olarak bilenler vardı. Anketin ardından ilk olarak her bir AB ülkesini ve başlangıç seviyesinde dillerini öğrenmek ve tanıtmak için gruplar kurdum. Beş ay boyunca her bir grup o ülkeyi ve dillerini araştırdı, üzerinde çalıştı ve telaffuzlarını öğrendi. Her hafta basit diyaloglarla dillere hazırlık çalışmaları yaptı.” dedi.
 
Ab’yi Tanıyarak, Yabancı Dillerini Geliştirdiler
Öğrencilerin; ülkelerin haritası, marşı, ünlü kişileri, bayrakları, şehirleri, para birimleri, yemekleri ve yöresel kıyafetleri gibi özelliklerinin yanı sıra o ülkelerin dilini öğretici kelimeler ve selamlama yapılarını, görsel öğeler, maketler, karton ve oyunlar hazırlayarak canlandırdığını dile getiren Erkan, bu sayede öğrencilerin AB’ye üye olan 27 ülkenin her birinin standını kurduğunu ve yabancı dil konuşma düzeylerini yükselttiğini dile getirdi. Projede yer alan öğrencilerde, projeyi hazırlarken AB ülkelerini tüm özellikleriyle tanıdıklarını, her ülke için oluşturdukları stantları ziyaret ettiklerinde sanki o ülkeyi ziyaret etmiş gibi bilgilendiklerini dile getirdi.
 
Jüri Projeyi Çok Beğendi
Etkinliğe katılan 73 kurum arasından ön elemeyi geçen 28 kurum içerisine giren Arif Nihat Asya İlköğretim Okulu’nun projesi Başbakanlık Ulusal Ajansı’ndan gelen 3 kişilik jüri tarafından yerinde incelendi. Öğrenciler tarafından kurulan AB’ye üye ülkelerin standını Prof. Dr. Özcan Demirel, Prof. Dr. Güray König ve İbrahim Erbir tek tek gezerek, öğrencilerden ülkeler ve kültürleri hakkında bilgi aldı. Ayrıca ülkelerin kendi dillerine özel hazırladıkları diyaloglar öğrenciler tarafından jüri üyelerine sergilendi. Projeyi değerlendiren üyeler, “Onlar kendi imkanlarıyla çok iyi bir işe imza atmışlar. Beklediğimizden çok daha iyi bir projeyle karşı karşıyayız. Öğrencilerin gözlerindeki mutluluk, heyecan ve azimden ayrıca çok etkilendik.” dedi. 25 Haziran 2011tarihinde jüri üyelerinin vereceği kararın ardından proje dereceye girerse, Arif Nihat Asya İlköğretim Okulu uluslararası özelliğe sahip Avrupa Dil Ödülü Sertifikası’nın sahibi olacak. Ayrıca okul bu dereceyle İstanbul’da Avrupa Dil Ödülleri etkinliğinde ödüllendirilen ilk devlet kurumu ünvanına sahip olacak.

Anahtar Kelimeler:

12 Vali Müfettişlik Görevine Getirildi

Beslenme Saati Uygulamasında Dördüncü Dönem Başladı

EKREM PAMUK'TAN TEPKİ

Turhan Çömez'den Çarpıcı Açıklamalar

MHP’DEN YENİ YEMİN POLEMİKLERİNE YANIT…

Damat'tan Balcıoğlu'nun İddialarına Yanıt

Bakan Güler'den Kazakistan'a Ziyaret

Törene Üst Düzey Katılım

Rektör Prof. Dr. Altun’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Güzide Gençlik Merkezi'nde Yeni Dönem Başladı

Girişim Sermayesi Yatırım Fonu Onaylandı

Pakistan Büyükelçiliği Ankara'da Mango Tadımı Etkinliği Düzenledi

Bağcılar’da Bağ Bozumu Zamanı

Saniye Caran’a iade-i ziyaret

Yeniden Refahlı Milletvekili Bekin'den 'ekümenik' Eleştiri!


Türkiye’nin Cilt Sağlığına Acil Doktor İhtiyacı Var

185 MİLYAR LİRA EKONOMİYE GERİ KAZANDIRILDI

İtfaiye Haftası Coşkuyla Kutlandı

Gençlere Eğitim Destek Paketi

Erdoğan'dan Küresel İnovasyon Göstergeleri Raporu'na Destek Mesajı

Emrah, özel uçakla dünya turuna çıkıyor!

9 Akademisyen, Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde

Turizmin varış noktası: “Müze” 

İklim Değişikliği ve Enerji Yönetimi Hamlesi

Türkiye Bilişim Ödülleri Ankara’da Sahiplerini Buldu

Bu Festivalde Herkes Aradığını Bulacak

Ahilik Haftası’nda Coşkulu Katılım: Başkan Çalık, Esnaflara Ödüllerini Takdim Etti

Küpeli'den Dağ'a Hayırlı Olsun Ziyareti

Halkın Sesine Kulak Verdi! Şantiye Projesinden Geri Adım Attı

TYBB’den Vali Yunus Sezer’e Ziyaret

Gıda sektöründe 250’yi aşkın alıcı Bursalı firmalarla buluştu

Artar; Kalıcı ve Uzun Soluklu Projeler Yapacağız...

Ahilik Kültürüne Davet...

Kel Aliço Pehlivan Güreşleri Ağası Oğuz Erdinç oldu

Erdoğan: Kredi notu artırılan tek ülke olduk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.