Tarih: 01.01.0001 00:00 301

12 Haziran, Statüko İle Milli İradenin Muktedir Olması Arasında Bir Tercihin Yapılacağı Gündür''

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, 12 Haziran seçimlerinin esasen siyasi partiler arası bir seçim olmadığını belirterek, ''12 Haziran, statüko ile milli iradenin muktedir olması arasında bir tercihin yapılacağı gündür'' dedi

12 Haziran, Statüko İle Milli İradenin Muktedir Olması Arasında Bir Tercihin Yapılacağı Gündür
Bağış, AK Parti İzmir İl Başkanlığı tarafından sivil toplum kuruluşları ve iş dünyasının temsilcileri ve metropol muhtarlarının katılımıyla Balçova Termal Otelde düzenlenen öğle yemeğinde yaptığı konuşmaya, ''Başbakanımız yaşattığınız muhteşem miting için sizlere teşekkür ediyor'' diye başladı.
        12 Eylül halk oylaması sonrası ''siyasi tablonun iyi kötü ortaya çıktığını'' dile getiren Bağış, ''Ama son noktayı İzmir mitingi koydu. İzmir mitingi kalkınmanın, aydınlanmanın, adaletin, istikrarın müjdecisi oldu'' dedi.
        Bağış, İzmir'i çok önemsediklerini çünkü İzmir'in dünyanın bir incisi, bir Avrupa kenti olduğunu söyledi. İncil'de geçen 7 kilisenin üçünün İzmir il sınırları içinde bulunduğunu bildiren Bağış, İzmir'in Türkiye'nin en çağdaş, en aydın şehirlerinden biri olduğunu, akılla, bilgiyle, mantıkla bütünleşmiş bir il olduğunu anlattı.
        İzmir'in şimdi tarihi bir adım atacağını belirten Bağış, ''12 Haziran seçimleri, aslında siyasi partiler arası bir seçim değil 12 Haziran, statüko ile milli iradenin muktedir olması arasında bir tercihin yapılacağı gündür'' diye konuştu.
        2002 ile 2011 Türkiyesi arasındaki rakamları paylaşmak istediğini belirten Bağış, ''Hem elinizi, hem kulağınızı vicdanınıza koyarak kıyaslamanızı istiyorum. Türkiye, 2002'ye kadar devletin bütün imkanları seferber edilerek 6 bin 100 kilometre yol yapabilmiş, sadece 9 yılda 13 bin 600 kilometre yol yapılmış. 26. en büyük ekonomiyken 16. en büyük ekonomi olmuş. 2023'te ilk 10 arasında yer alacağımızı dünyaya deklare ediyoruz. Kişi başına düşen gelir 2 bin
300 dolardan 10 bin doların üzerine çıkmış, 2023'te 25 binin üzerine çıkarmanın planlarını yapıyoruz. Türkiye'deki okulların üçte biri, hastanelerin dörtte biri son 8,5 yılın eseridir'' dedi.
        Bağış, 3 yıl içinde her çocuğa birer tablet bilgisayar vereceklerini, öğretmenin sınıfta akıllı tahtada öğrettiği dersi öğrencinin akşam evde tekrar edebilme şansı olacağını, tablet bilgisayarlar üzerinde internet bağlantısının bulunacağını ve Türkiye'deki çocukların Harvard Üniversitesinin kütüphanesine de bağlanabileceğini bildirdi.
        ''Rahmetli Uğur Mumcu'nun bir lafı vardır, bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmanın ne kadar tehlikeli olduğunu anlatır'' diyen Bağış, çocukları bilgiyle donatacaklarını, çünkü çılgın ve cesur projeler üretebilecek bir nesil hayalini kurduklarını söyledi.

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.