Tarih: 09.06.2011 14:27

Çillioğlu: Babamın intiharına inanmıyorum

Facebook Twitter Linked-in

Mezarın 17 yıl sonra açılması en çok Kazım Çillioğlu’nun oğlu Gökhan Çillioğlu’nu sevindirdi. Babasının intihar ettiğine inanmadığını dile getiren Çillioğlu, soruşturmadan sonuç alınacağına inanıyor. Babasının ölümüyle ilgili şüphelerini aktaran Çillioğlu, “Kurşunun sol kulağının 10 santim üzerinden girdiği söylendi. Ben o zaman cenazeyi gördüm. Kurşun kafasının arkasından girmişti. Mermi önce bulunmadı, 4 gün sonra da kapı pervazında bulunduğu söylendi.” diyor.

Sabah saat 10.20 sıralarında, Kaynaşlı ilçesine bağlı Sarıçökek köyüne gelen Ankara Cumhuriyet Savcılığı’ndan 2 savcı ile jandarma ve polis ekipleri, Albay Kazım Çillioğlu'nun mezarını açmak için çalışma başlattı. Olay yerine getirilen kepçe ile mezarın üzerindeki beton blok kaldırılarak mezar açıldı. Albay Çillioğlu'nun oğlu Gökhan Çillioğlu'nun da refakat ettiği çalışmalar sırasında görüntü almaya çalışan basın mensupları jandarma ekipleri tarafından uzaklaştırıldı.

Gökhan Çillioğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, ''Biz davamızda haklıyız. Ailemizin bu konudaki duruşu çok diktir ve bugüne kadar da dik duruşumuzu devam ettirdik. Haklılığımızın ispatına çalışıyoruz. Babamın kemiklerinin görünmesini istemiyorum, görüntülenmesini de istemiyorum. Aile olarak bu konuda titiziz. Gerekli açıklamaları yeri ve zamanı geldiğinde ben sizinle paylaşıyorum.'' dedi. Mezarın açılması sırasında basın mensuplarının görüntü almamasını isteyen Gökhan Çillioğlu, ''Sizden ricam, bu zor günümüzde bize yardımcı olmanızdır.'' diye konuştu.

Çillioğlu, çalışmalar devam ederken gazetecilerin yanına gelerek, olayla ilgili sohbet etti. Çillioğlu, sohbet sırasında, soruşturma kapsamında mezarın açılmasından duyduğu mutluluğu dile getirdi. “Babamın intihar ettiğine inanmıyorum.” diyen, Çillioğlu, her gece rüyasında mezar gördüğünü aktardı. 17 yıldır şüphelerinin hiç bitmediğini kaydeden Çillioğlu, şunları aktardı: “Babamın intihar ettiği söylendi. Kurşunun da sol kulağının 10 santim üzerinden girdiği belirtildi. Ben o zaman babamın cenazesinin kafa kısmına baktım. Kurşun sol kulaktan girmemiş, kafasının arka kısmından girmişti. Ayrıca, olay yerindeki silah da şüpheli. Merminin de önce bulunamadığı belirtildi. 4 gün sonra kapı pervazında bulunduğu kaydedildi. İntihar eden birinin sıktığı kurşun nasıl kapı pervazına saplanır?”

Çillioğlu, referandumdan 2 ay sonra Düzce Cumhuriyet Savcılığı’na soruşturmanın tekrar açılması için müracaatta bulunduğunu kaydederek, “17 yıl önce de müracaat yapmıştım. O zaman soruşturmanın önü bir şekilde tıkandı. Ayrıca benim Türk Silahlı Kuvvetleri’ne karşı bir art niyetim yoktur. Şimdi sivil savcılar dosyayı işleme koydu. Şimdi de mezarı açılıyor. Ayrıca hemen hemen her hafta Malatya’ya giderek ifade veriyorum. Onlarca kişinin de ifadesi alındı.” diye konuştu.

ALBAY KAZIM ÇİLLİOĞLU'NUN ÖLÜMÜ Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, 1994 yılında intihar ettiği öne sürülen Albay Kazım Çillioğlu'nun mezarının açılmasına karar verilmişti. Tunceli Jandarma Alay Komutanlığı görevini yürütürken lojmanında ölü bulunduktan sonra dış otopsisi yapılarak ''intihar ettiği'' sonucuna varılan Kazım Çillioğlu ile ilgili soruşturma dosyası, oğlu Gökhan Çillioğlu'nun müracaatı üzerine yeniden açılmıştı. Gökhan Çillioğlu, 2010 yılı sonunda savcılığa başvurarak babasının suikast sonucu öldüğünü ileri sürmüştü. Ailenin başvurusu üzerine Erzurum'a gönderilen dosyayı inceleyen savcılık, görevsizlik kararı vererek dosyayı Malatya'ya göndermişti.Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, olayın yaşandığı tarihte Tunceli Valisi olan Atıl Üzülgen ile birlikte dönemin Cumhuriyet Savcısı, Kurmay Başkanı, Jandarma Bölük Komutanı, Çillioğlu'nun korumaları ve MİT görevlilerinin de aralarında yer aldığı birçok ismin ifadelerine başvurulmuştu. Savcılık ayrıca Çillioğlu'nun otopsi raporunu da inceleyerek kesin ölüm nedeninin belirlenebilmesi için Düzce'de bulunan mezarının açılmasına karar vermişti.

Kaynak : haber7.com




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —