Tarih: 01.01.0001 00:00 532

İspanya: Libya'da sona gelindi

İspanya Dışişleri Bakanı Trinidad Jimenez, Libya'da sona yaklaştıklarını söyledi.

İspanya: Libya

Bingazi'de Libya Ulusal Konseyi temsilcileriyle yaptığı toplantıyı İspanyol radyosu Cadenaser'e değerlendiren Jimenez, 'Çok ciddi bir şekilde çalışıyorlar ve çözüm arayışında çok yapıcı bir tutum izleyip her geçen gün pozisyonlarını güçlendiriyorlar. Katılımcı ve çoğulcu bir grup' dedi.

'Çatışmaların en kısa zamanda bitmesini isteriz' diyen Jimenez, 'Sona yaklaştığımıza dair izlenimimiz artıyor. Kaddafi gitmek zorunda, çünkü Libya'nın geleceğinin bir parçası olamaz' ifadelerini kullandı.

BM, Güney Afrika, Arap Birliği ve Türkiye'nin temsilcilerinin, iktidarı bırakması için Kaddafi'yi ikna etmeye çalıştığını anlatan İspanya Dışişleri Bakanı, Libya'nın geleceğine ilişkin uluslararası komitelerin yapabileceği en iyi şeyin Kadafi üzerine kurulan 'siyasi baskıyı yoğunlaştırmak' olduğunu savundu.

Jimenez, 'Kaddafi'nin dışarıda ve içeride tamamen yalnız kaldığını' belirterek, Libya Ulusal Konseyi ile birlikte çalışmak gerektiğini ifade etti.

Kaynak : haber7.com


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.