GÜNCEL 10.06.2011 05:30:48 494 0

Eski ve Yeni CHP'den gövde gösterisi

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Antalya mitingini yapmak üzere saat 18.50'de özel uçakla Antalya Atatürk Havalimanı'na geldi. Kılıçdaroğlu'nu eski genel başkan Baykal karşıladı.

Eski ve Yeni CHP
GALERİ İÇİN TIKLAYIN

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, projelerinin odağında insan ve insan sevgisi olduğunu belirterek, 'Biz istiyoruz ki her yerde, her evde huzur olsun, her evde tencere kaynasın. Şu an Türkiye'de 4 çocuğun biri yatağa aç giriyor. Bu ülkede barış, huzur ve demokrasi, temiz siyaset olsun, gençlerimiz kavgadan uzak, Türkiye'nin her tarafında özgürce düşüncelerini açıklayabilsinler. Bunun için siyaset yapıyoruz' dedi.Kemal Kılçdaroğlu'nu havalimanında eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, milletvekilleri, milletvekili adayları ve çok sayıda partili karşıladı. Seçim otobüsüne kalabalık nedeniyle güçlükle binen Kılıçdaroğlu, şehir turunun ardından Kepez Erdal Öner Kapalı Spor Salonu yanındaki miting alanına 2 saat gecikmeyle ulaştı. Miting sahnesine Deniz Baykal ile el ele çıkan Kılıçdaroğlu, birlik ve beraberlik mesajı vererek halkı selamladı.

'ONLAR DEVLETİN BİZ, HALKIN MİTİNGİNİ YAPIYORUZ' 'Başbakan Kemal, Başbakan Kemal 'sloganları altında konuşan Kılıçdaroğlu, 'Antalya'da yerel seçimlerde halkın iktidarını kurdunuz. 12 Haziran'da Antalya ayağa kalkacak bütün Türkiye görecek. Bütün Türkiye'de halkın iktidarı kurulacak. Bizim mitinglerimiz devletin mitingi değil, vali, kaymakam talimat vermiyor. Okullar tatil edilmiyor, yandaşların fabrikaları kapatılıp işçiler zorla miting alanına götürülmüyor. Onlar devletin mitingini yapıyor, biz halkın mitingini yapıyoruz. Adım adım, direnedirene, bütün baskılara rağmen, medyaya rağmen halkın iktidarını kuracağız ve yükselişe geçeceğiz. Siz AK Parti'nin anketlerine, gazetecilerine, yorumcularına, yandaşlarına bakmayın. Halk ayakta korku imparatorluğuna direndi, 12 Haziran'da halkın iktidarını kuracağız' diye konuştu. Antalya'nın Türkiye ve dünyanın en önemli kentlerinden birisi olduğunun altını çizen Kılıçdaroğlu, 'Bunun yanında pek çok sorunu da var. Sorunları çözmek bizim işimiz. Biz marka olan Antalya'yı daha görkemli bir marka yapmak için çalışacağız. Antalya'ya turizm ve tarımın başkenti olarak gereken desteği vereceğiz' dedi.Kılıçdaroğlu sözlerine şöyle devam etti: '2002'den beri söz verdiler, atanamayan öğretmenlerin hepsinin atanacağını söylediler. Antalya'dan söz, halkın iktidarının ilk bir yılı içinde atanamayan öğretmen kalmayacak. Bunu ilk bir yıl içinde yapmazsam Başbakanlığı ve siyaseti bırakacağım.'

'VATANDAŞ BORÇ İÇİNDE, RECEP BEY HUZUR İÇİNDE''Çiftçinin sorunlarına gelelim' diyerek konuşmasına devam eden Kılıçdaroğlu, 'Herkes borçlu. AK Parti Antalya'ya ne hizmet yaptı biliyor musunuz? Ben size söyleyeyim, 7 icra dairesi sayısını 14'e çıkardı. Bunların meşhur sloganı var; 'İstikrar sürsün, Türkiye büyüsün'. Sevsinler senin istikrar anlayışını. Vatandaş borç içinde, Recep Bey huzur içinde. Annesinin kucağında çocuk ölüyor. Recep bey ne söylüyorsa üç adım geri çekilip düşünmen lazım. En son numarası ne biliyor musunuz? ODTÜ'yü Recep Bey kurmuş. Dilinin ucuna gelmiş ama söyleyememiş. 1453' te İstanbul'u ben kurdum demiş ama sözünü geri almış' ifadelerine yer verdi.Antalya'dan bütün çiftçilere selendiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, 'Sizin traktörünüzdeki mazotun litresini ilk 4 ayda 1,5 lira yapacağım. Elektrik borçlarınızı ve onların faizini ik 4 ayda sıfırlayacağım. Bunları yapmazsam hem Başbakanlığı hem de siyaseti bırakacağım' şeklinde konuştu.

HER 4 ÇOCUKTAN BİRİ YATAĞA AÇ GİRİYORKonuşmasına miting alanındaki dövizlerden de örnekler vererek devam eden Kılıçdaroğlu şöyle konuştu: ''Tayyip'in derdi İstanbul Boğazı, Kemal'in derdi halkın boğazı' pankartı var. Çok güzel. AK Parti'nin gündem değiştirecek bütün projelerinin odağında ben, yandaşımı nasıl zengin ederim fikri var. Bizim anlayaşımız ve projelerimizin odağında insan ve insana sevgisi var. Biz istiyoruz ki her yerde, her evde huzur olsun, her evde tencere kaynasın. Şu an Türkiye'de 4 çocuğun biri yatağa aç giriyor. Bu ülkede barış, huzur ve demaokrasi, temiz siyaset olsun, gençlerimiz kavgadan uzak barış için, özgürlük için Türkiye'nin her tarafında özgürce düşüncelerini açıklayabilsinler.' Kılıçdaroğlu şöyle devam etti: 'Güzel bir pankart var. 'Haramilerin dişlerini söktün yetmedi, dişlerini de sök haram yemesin, dilini sök küfretmesin'. Buradan samimi söylüyorum. Recep Bey'in ezberini bozdum, kimyasını bozdum ama ne yazık ki ağzı bozuldu. Ağzı bozuldu. Onun için söylüyorum. Eğer siz yetki verirseniz, güç verirseniz, size sözüm var, dişlerini sökeceğim.'

Kaynak : haber7.com


Anahtar Kelimeler:

12 Vali Müfettişlik Görevine Getirildi

Beslenme Saati Uygulamasında Dördüncü Dönem Başladı

EKREM PAMUK'TAN TEPKİ

Turhan Çömez'den Çarpıcı Açıklamalar

MHP’DEN YENİ YEMİN POLEMİKLERİNE YANIT…

Damat'tan Balcıoğlu'nun İddialarına Yanıt

Bakan Güler'den Kazakistan'a Ziyaret

Törene Üst Düzey Katılım

Rektör Prof. Dr. Altun’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Güzide Gençlik Merkezi'nde Yeni Dönem Başladı

Girişim Sermayesi Yatırım Fonu Onaylandı

Pakistan Büyükelçiliği Ankara'da Mango Tadımı Etkinliği Düzenledi

Bağcılar’da Bağ Bozumu Zamanı

Saniye Caran’a iade-i ziyaret

Yeniden Refahlı Milletvekili Bekin'den 'ekümenik' Eleştiri!


Türkiye’nin Cilt Sağlığına Acil Doktor İhtiyacı Var

185 MİLYAR LİRA EKONOMİYE GERİ KAZANDIRILDI

İtfaiye Haftası Coşkuyla Kutlandı

Gençlere Eğitim Destek Paketi

Erdoğan'dan Küresel İnovasyon Göstergeleri Raporu'na Destek Mesajı

Emrah, özel uçakla dünya turuna çıkıyor!

9 Akademisyen, Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde

Turizmin varış noktası: “Müze” 

İklim Değişikliği ve Enerji Yönetimi Hamlesi

Türkiye Bilişim Ödülleri Ankara’da Sahiplerini Buldu

Bu Festivalde Herkes Aradığını Bulacak

Ahilik Haftası’nda Coşkulu Katılım: Başkan Çalık, Esnaflara Ödüllerini Takdim Etti

Küpeli'den Dağ'a Hayırlı Olsun Ziyareti

Halkın Sesine Kulak Verdi! Şantiye Projesinden Geri Adım Attı

TYBB’den Vali Yunus Sezer’e Ziyaret

Gıda sektöründe 250’yi aşkın alıcı Bursalı firmalarla buluştu

Artar; Kalıcı ve Uzun Soluklu Projeler Yapacağız...

Ahilik Kültürüne Davet...

Kel Aliço Pehlivan Güreşleri Ağası Oğuz Erdinç oldu

Erdoğan: Kredi notu artırılan tek ülke olduk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.