Tarih: 10.06.2011 13:43

Bağış: En yakın rakibimiz yarımız kadar alır

Facebook Twitter Linked-in

Bir derginin 'Cumhuriyet Halk Partisi'ne (CHP) oy verin' çağrısında bulunduğunu hatırlatan Bağış, 'Bugün CHP'ye oy istemek komedidir. CHP'ye milletin değerleriyle barışmayı, MHP'ye kendi milletine saygı göstermeyi öğretsinler.' dedi.

AK Parti İstanbul İl İstişare Toplantısı'na katılan Egemen Bağış, girişte gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Seçim değerlendirmesi yapması istenen Bağış, diğer seçim kampanyalarından farklı olarak yoğun bir seçim kampanyası yürüttüklerini söyledi. İlk defa bir başbakanın seçim konvoyuna 2 kere saldırı düzenlendiğini hatırlatan Bağış, 'Bu saldırılarda maalesef bir polis şehit oldu. İkinci saldırıda bir başka polis yaralandı. Üç parti kol kola girdi. Bir takım karanlık odaklarla, çetelerle, terör örgütüyle iş birliği yaptılar. Uluslararası medya organlarını da yanlarına alarak hepsi birden bize karşı bir mücadeleye girişti. Aynı Çanakkale'de olduğu gibi 7 düvelle aynı anda mücadele ettik. Ama hepsinin neticesinde halkımızın istikrardan yana karar verdiğine şahit olduk.' diye konuştu.

Açık ara AK Parti'nin birinci parti olacağını belirten Bağış, en yakın rakiplerinin partilerinin yarısı kadar oy almasını beklediğini ifade etti. Vatandaşın Türkiye'nin eski karanlık günlerine dönmesini istemediğini kaydeden Bağış, 'Halkımız, faili meçhul cinayetlerle anılan, işkencenin ayyuka çıktığı, baskıcı rejimin, yokluğun, kuyrukların, yasakların yeniden palazlandığı dönemi yaşamak istemiyor. Vatandaşımız istikrar, çocuklarının geleceğinden emin olmak istiyor. Devletin hastanelerinde rahatlıkla tedavi görürken, özel hastanelere de gitmek istiyor. Vatandaşımız devletin yaptığı yollarda rahat yolculuk yapmak istiyor. Bunları sağlayan bir devlet var. Benim vatandaşım pusulayla baş başa kaldığı an elini vicdanına koyacaktır. Marifetin iltifata tabi olduğunu bilecektir. Çok şükür ülkemizde demokrasi var. Demokrasilerde ödül de ceza da sandıkta verilir.' ifadesini kullandı.

HATALI SOLLAMA ÖLÜM, HATALI OYLAMA ZULÜM GETİRİR

Gelmiş geçmiş en çalışkan başbakanın Recep Tayyip Erdoğan olduğuna değinen Bağış, 'Cumhuriyet tarihinde Erdoğan'dan daha çalışkan bir başbakan gelmiş olsaydı belki farklı tercihlerde bulunabilirlerdi. Vatandaşımız 4 yıl daha 'bir daha' diyor. Vatandaşımız tercihini AK Parti'den yapacaktır. Çünkü vatandaşım şunu çok iyi biliyor. Hatalı sollama ölüm, hatalı oylama zulüm getirir.' şeklinde konuştu.

Bağış, 367 milletvekilleri çıkarırlarsa daha rahat edeceklerini, bu ülkeye çok daha fazla küresel sermayenin geleceğini aktardı. Bunun gerçekleşirse, ülkede daha fazla iş imkanın oluşturulacağını söyleyen Bağış, zayıf bir hükümet olursa eski baskıcı dönemin yeniden hortlayacağını kaydetti.

CHP'YE OY İSTEMEK KOMEDİDİR

MHP milletvekili adaylarının dün Balyoz davasının tutuklu sanığı emekli Korgeneral Engin Alan'ı cezaevinde ziyaret etmelerini de değerlendiren Bağış, MHP, CHP ve BDP'nin Silivri ile Kandil arasındaki teleferikte gidip gelen siyasi partilere dönüştüklerini dile getirdi. Bağış, konuşmasını şöyle tamamladı: 'Kendi milletine bidon kafalı diyen, göbeğini kaşıyan adam, beyinsiz diyen partilerin milletten oy istemeleri abestir. Bir dergi CHP'ye oy verin diye çağrıda bulunmuş. Bugün CHP'ye oy istemek komedidir. CHP'ye milletin değerleriyle barışmayı, MHP'ye kendi milletine saygı göstermeyi öğretsinler. MHP insanların anadiliyle uğraşacağına önce insanların değerlerine saygı göstermeyi öğrensin. MHP'nin teşkilatlarında her halde kimseyi bulamadıkları için Silivri'den bulabildikleriyle doldurdular.'

Açıklamalarının ardından Bağış, AK Parti İstanbul İl İstişare Toplantısı'na girdi. Toplantı basına kapalı olarak gerçekleştirildi.

Kaynak : haber7.com




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —