Tarih: 13.06.2011 10:38

İtalyan sokaklarında Türkiye mesajı

Facebook Twitter Linked-in

GALERİ İÇİN TIKLAYIN

İtalya sokaklarında taksi ve tramvaylarda Türkiye'yi tanıtan resim ve sloganlar yayılıyor. Türkiye'nin amacı, İtalyanlarda Türkiye'ye dair farkındalığı arttırmak.Türkiye'nin Roma Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşaviri Melda Araz, Türkiye'yi bu yıl İtalya'da tanıtacak faaliyetlerden olan taksi ve tramvaylara reklam verilmesi girişimini, AA muhabirine anlattı.

Araz, toplu taşıma araçlarını örten reklamlarda, Türkiye'ye ilişkin ''Hiç bitmeyen masal' sloganının ve İstanbul'daki Kız Kulesi, Denizli-Pamukkale ve yaz sezonu olması nedeniyle deniz temalı görsel malzemelerin kullanıldığını açıkladı.

Floransa ve Bologna'da 55'er, Torino'da 80 taksiyi giydirdikleri açıklayan Araz, neden bu şehirlerin seçildiği sorusuna, 'Geçen sene Milano ve Roma'da yapmıştık ve daha çok taksi giydirdik. Bu sene bütçemizi kıstık. Kısınca da biraz daha akılcı yerler bulalım dedik. Roma'da bir taksinin görünürlüğü çok az. Roma'da 300 taksi giydiriyorsun, Floransa'da 50. Aynı görünürlükte oluyor' yanıtını verdi.

Floransa'nın turistik bir şehir olduğunu ve bunun da birtakım avantajları beraberinde getirdiğini ifade eden Melda Araz, 'Floransa küçük şehir, taksi merkeze girebiliyor. Floransa, Milano'dan da Roma'dan turist alıyor. Ayrı bir yapısı var. Çok turistik bir yer' dedi.

Taksi giydirme reklamlarının Mayıs ve Haziran aylarında süreceğini kaydeden kültür ve tanıtma müşaviri, çok taksi reklamı vermediklerini ifade etti. Araz, Floransa gibi Bologna'nın da çok önemli bir yer olduğunu şöyle açıkladı:

'Seçim yaptığımız yerler çok iyi oldu. Bologna da çok iyi bir yer. Bologna'da, Türk Hava Yolları da (THY) epey ilerledi. Bologna fuar merkezi. Birçok yolun da Bologna'dan geçiyor olması nedeniyle merkezi bir konumu var. Bologna'ya yolu düşmeyen yok.'

İtalya'da taksi reklamları için üçüncü şehir olarak Torino'yu belirlediklerini aktaran Melda Araz, 'Torino daha büyük şehir. Seçme sebebimiz, kuzeyde olması. Bir de THY, Torino seferlerine başlayacak. Bizim reklamlarımızda THY logosu da kullanılıyor' ifadelerini kullandı.

Hedeflerinin bilinmeyen bir yerde bilinmeyen bir şey yapmak olmadığını aksine bilinilirliği arttırmak olduğunu belirten müşavir Araz, şunları kaydetti:

'Ülke olarak bir imajımız var. Onun tekrar ediyor olması önemli. Geçen sene de vardı, bu sene de var. İnsanların kafasına, görünce yazı olarak bile bir Türkiye kelimesinin gelmesi önemli. THY, Türkiye diyor keza biz. Acenteler, birlikte Türkiye reklamı yapalım diyorlar. Talepler patladı ortak reklam konusunda. Bir şekilde görünürlülüğünüzü arttırıyorsunuz.'

Melda Araz, taksi reklamlarının yanı sıra Milano'da bir tramvay hattının Mayıs-Haziran-Temmuz ayları boyunca sürecek, Türkiye ile ilgili resimleri taşıyacağı bilgisini de paylaştı.

Kaynak : haber7.com




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —