Tarih: 17.06.2011 14:12

İstanbul'da çalındı Filipinler'de çıktı

Facebook Twitter Linked-in

Kerim Ülker'in haberi

Hırsızlık çeteleri artık okyanus ötesi operasyonlar yapmaya başladı. Değeri onbinlerce doları bulan lüks araçlar çalınıp binlerce kilometre uzakta satılıyor.

Bunun bir örneği geçtiğimiz gün ortaya çıktı. Uluslararası oto hırsızları işi bu kez öyle bir abarttı ki, İstanbul'dan çalınan lüks araç 15 bin kilometre uzaktaki Filipinler'de çıktı. Olayın hikayesi 2006'da başlıyor.

2005'te diş hekimi Tülin Şener'in satın aldığı gri metalik renk BMW X5, 1 yıl sonra evine giren hırsızlar tarafından ziynet eşyalarıyla birlikte çalınıyor.

70 bin euroluk lüks otomobilin anahtarını alan hırsızlar anında İstanbul'u terk ediyor. Ama bu kez şehir yerine ülke değiştiriyorlar.

INTERPOL ARADI Hırsızlar aracı önce deniz yoluyla Suriye'ye götürüyor. 2007'de ise araç karayoluyla Suudi Arabistan'a ulaşıyor. Suudi Arabistan'dan ise Wybelsum 1046 adlı gemiye yüklenerek Filipinler'in yolunu tutuyor.

Başkenti Manila'daki limandan ülkeye giren otomobil son olarak Wilson Espares adlı işadamına satılıyor. Espares aracı motor bakımına götürdüğünde çalıntı olduğu ortaya çıkıyor.

Uluslararası Polis Teşkilatı Interpol tarafından da aranan ve 20 bin kilometre yol yapan aracın İstanbul'dan başlayıp Manila'da biten hikayesi Manila'daki Türk Büyükelçiliği makamlarına iletiliyor.

'Hırsızlar 23 gün geç davrandı'Koru Sağlık Hizmetleri'ne kayıtlı aracın ilk sahibi diş hekimi Tülin Şener'e ulaştık. Şener, 'Borç içinde aldım ve daha 1.000 kilometre yapmadan çalındı' diyerek otomobili kullanmadan kayıplara karıştığını anlattı.

'Aracı aldıktan 1 yıl 23 gün sonra çalındı' diyen Şener, 'Sigorta şirketi 1 yılı doldurduğu için bana 5 yıllık kullanılmış araç parası verdil. Ve bana 'eğer 23 gün önce çalınsaydı aynısını verirdik' dediler. Olan oldu ama keşke biraz daha kullanabilseydim' şeklinde konuştu.

Kaynak : haber7.com




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —