Tarih: 13.02.2010 10:41

Kış Olimpiyatlarında 'küçük bir sorun' var

Facebook Twitter Linked-in

Muhteşem bir törenle açılan Kış Olimpiyatları'nda bazı müsabakaların ertelenmesi ya da iptali gündeme gelebilir!

Ilıman iklimi ile bilinen ve bugüne kadarki en sıcak kış olimpiyatı şehri olan Vancouver'da korkulan oldu. Yeterli kar yok. Dahası Vancouver, son 74 yılın en sıcak Ocak ayını geçirdi. Bu durum özellikle, bazı kayak müsabakalarını tehdit ediyor. Kanadalı yetkililer, pistleri karlı tutabilmek için zamana karşı oldukça yoğun bir çaba harcıyor. Bazı kayak pistlerinin yer aldığı Cypress Dağındaki tesislere gündüz saatlerinde her 3 dakikada bir iki adet yük helikopteri kar püskürtüyor. Bunun yanı sıra, kamyonlar durmadan bölgeye kar taşıyor. 


Olimpiyat yetkilileri, yarışmaları devam ettirmeye yetecek kar olmadığı durumlarda erteleme ya da iptallerin gündeme gelebileceğini söylüyor ancak henüz bu konuda alınmış kesin bir karar yok. Bazı müsabaka alanlarına ise yapay kar oluşturuluyor. Ancak yapay kar da Vancouver’a zaman zaman yağan yağmurun tehdidi altında.

En son 1964 yılında Avusturya’nun Innsbruck şehrinde yapılan olimpiyatlarda kar sorunu yaşanmıştı. Seferber olan Avusturya ordusu olimpiyat tesislerine 20 bin blok buz ve milyonlarca metreküp kar taşımak zorunda kalmıştı.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —