Tarih: 01.01.0001 00:00 184

2 ülkeden sivilleri vuran NATO'ya uyarı

İtalya Dışişleri Bakanı Franco Frattini ve İspanya Dışişleri Bakanı Trinidad Jimenez NATO'nun Libya'da sivilleri vurarak güvenilirliğini tehlikeye attığını söyledi.

2 ülkeden sivilleri vuran NATO

AB dışişleri bakanları toplantısına katılan Frattini, basına yaptığı açıklamada 'NATO güvenilirliğini tehlikeye atıyor. Sivillerin öldürülmesini riske edemeyiz' dedi.

Frattini, NATO'nun Libya lideri Muammer Kaddafi'ye karşı propaganda savaşını kaybetmek üzere olduğu uyarısında bulundu.

NATO, Libya'nın başkenti Trablus'ta dün düzenlenen bir hava saldırısında 'silah sistemindeki arıza nedeniyle hedefi şaşırdığını' itiraf ederken Libya hükümetinin sözcüsü Musa İbrahim, söz konusu saldırıda 5'i aynı aileden 9 sivilin öldüğünü, 18 kişinin de yaralandığını söylemişti.

NATO, perşembe günü düzenlenen bir hava saldırısında da yanlışlıkla muhalif güçlere ait bir askeri araç konvoyunun vurulduğu bildirmişti.

İSPANYA DIŞİŞLERİ BAKANI JİMENEZ: NATO'NUN LİBYA'DAKİ TRAJİK HATASININ BİR DAHA TEKRARLANMAMASINI UMUYORUZ

İspanya Dışişleri Bakanı Trinidad Jimenez, NATO'nun Libya'da sivillerin ölümüne yol açan bombardımanının bir daha tekrarlanmamasını umduklarını söyledi.

Akdeniz İçin Birlik Genel Sekreteri Faslı Yusuf Amrani ile yaptığı görüşmeden sonra düzenlenen basın toplantısında soruları yanıtlayan Jimenez, NATO tarafından da kabul edilen, Libya'da en az 5 sivilin ölümüne yol açan 'trajik hatadan üzüntü duyduğunu' söyledi. 'Yaşadığımız gibi bir durumun bir daha tekrarlanmamasını umuyoruz' diyen Jimenez, NATO'nun BM Güvenlik Konseyi'nin kararları doğrultusunda Libya'da olduğunu hatırlattı.

Jimenez, Libya'da bir ateşkesin olmasını ve ulusal uzlaşma sürecine başlanmasını arzu ettiklerini kaydetti.

Öte yandan İspanyol hükümeti, NATO'nun Libya'ya yönelik misyonuna katılan İspanyol askerlerinin süresiz olarak bu misyona devam etmesi için meclisten izin isteyecek. Daha önceden iki aylık süreyle meclisin iznini alan İspanyol hükümeti bu kez, süre koymak istemiyor. Savunma Bakanı Carme Chacon ve Dışişleri Bakanı Jimenez, Libya'nın genel durumuyla ilgili bugün Meclis'e bilgi verecek.

İspanya NATO'nun Libya'daki misyonuna 4 adet F-18 ve 2 adet nakliye uçağıyla katılıyor.

Dışişleri Bakanı Jimenez 'İspanya, Libya halkına daha fazla saldırının olmadığı ve hedeflerin gerçekleştirildiği güne kadar kararlı bir şekilde bu misyona devam etmek istiyor' dedi.

Kaynak : haber7.com


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.