Tarih: 01.01.0001 00:00 519

Çankaya Köşkü'nden Esad'a 1 hafta süre

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Orta Doğu Başdanışmanı Erşat Hürmüzlü, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'a taahhütte bulunduğu reformlar için bir haftada yapması çağrısında bulundu.

Çankaya Köşkü

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Orta Doğu Başdanışmanı Erşat Hürmüzlü, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'a, uzun süredir taahhütte bulunulan reformları bir hafta içinde uygulaması çağrısında bulundu.

Hürmüzlü, merkezi Dubai'de bulunan El Arabiye televizyonuna yaptığı açıklamada, Suriye'de reform taleplerine bir haftayı geçmeyecek şekilde kısa sürede yanıt verilmesinin olumlu olacağını belirtti.

Reformlara kısa süre içinde başlanmaması halinde Suriye yönetiminin korunmasını önermenin mümkün olamayacağı ifadesini kullanan Hürmüzlü, '(böyle bir durumda) Çünkü bizim her zaman endişe ettiğimiz, dış müdahale tehdidi var' dedi.

''AÇIKLAMALARIMLA İLGİLİ YORUMLARDA DEZENFORMASYON VAR''

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Ortadoğu Başdanışmanı Erşat Hürmüzlü, Suriye'deki gelişmelere ilişkin açıklamalarıyla ilgili yorumlarda dezenformasyon yapıldığını belirterek, ''Biz, başkalarının evini dizayn etmiyoruz. Suriye'de olanlar, Suriye'nin kendi iç meselesidir'' dedi.

Hürmüzlü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'deki gelişmelerle ilgili Arap ve Ortadoğu ülkelerinin medya kuruluşlarına verdiği röportajların, dezenformasyona uğratıldığını söyledi. Dezenformasyon arzusu güdenlerin olabileceğini ifade eden Hürmüzlü, Türkiye'nin tezlerini bir kez daha tekrarladı.

''Biz başkalarının evini dizayn etmiyoruz. Suriye'de olanlar Suriye'nin kendi iç meselesidir'' diyen Hürmüzlü, bunu El Arabiye televizyonu ve Arap medyasına verdiği röportajlarda da dile getirdiğini vurguladı.

Hürmüzlü, Türkiye'nin, Suriye'de yaşanan gelişmelerden endişeli olduğunu, reformların halkın istediği gibi olmasını dilediğini kaydetti.

Türkiye'nin, diğer ülkelerdeki sorunların çözümünün yerel olması gerektiğine inandığının altını çizen Hürmüzlü, ''Sorunların uluslararası arenaya intikal etmesi halinde alınacak kararlar, diğer ülkeler gibi Türkiye'yi de bağlayacaktır. Türkiye de bu kararlara uymak zorunda olacak ve Suriye liderliği nezdinde yürütülen girişimler zeminini kaybedecektir. Bu da Türkiye'nin arzu ettiği bir durum değildir'' diye konuştu.

Kaynak : haber7.com


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.