GÜNCEL 21.06.2011 16:50:28 850 0

Arınç'tan YSK'ya seçim sonucu tepkisi

Seçimlerin resmi sonuçlarını perşembe günü açıklayacak olan YSK'ya Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'tan tepki geldi. Arınç, konuyu 'garip bir durum' olarak değerlendirdi.

Arınç

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ''YSK -maalesef ki çok uzadı- belki yarın, belki perşembe günü seçim sonuçlarının açıklanacağını açıklıyor. Garip bir durum'' dedi.

Arınç, partisinin Bursa İl Başkanlığınca Atatürk Kongre ve Kültür Merkezinde sivil toplum kuruluşları ve basın sektörünün Bursa temsilcileriyle düzenlenen toplantıda, siyasi partilerin AK Parti'nin başarısını eleştirebileceğini, bunun belli sınırlar içinde olması gerektiğini söyledi.

Eleştiri noktasında millete kabahat bulunmaması gerektiğini vurgulayan Arınç, şöyle konuştu:

''50-60 yıl öncesinden bu yana milletin tercihinin başka nokta olması, pek çok siyasetçiyi kahretmiştir, 'Bu nankör millet' dedirtmiştir. 'Nankör millet, kendisine oy vermeyen millet, kendisini desteklemeyen millet, kendisine yüz vermeyen millet, kendisine oy vermeyen millet' olmuştur. Bunu 1946'lı ve 50'li yıllardan sonra birçok seçim sonuçlarını yorumlayan siyasetçilerin ağzından duyabilirsiniz. Maalesef Türkiye'de de yüzde 50'leri bulan oy oranına karşın vatandaşı cahil cühela olmakla suçlayan, kendi menfaat ve çıkarlarının nerede olduğunu bilmemekle suçlayan, yeri geldiğinde 'göbeğini kaşıyan adam', yeri geldiğinde 'bidon kafalı', yeri geldiğinde 'bilmem ne sendromu' diyerek, garip isimlerle, 'Bunlar zaten ne yaptığını bilmezler ki cahillerden de başka sonuç beklenmez ki' diyerek, kendi eksiklerini milletin sırtına yüklemeye çalışanlara el insaf demek mecburiyetindeyiz. Demokrasi böyle bir şeydir. Hükümetler gelir ve gider. Bursa'nın Gürsu ilçesinin bir köyündeki bir arkadaşımızın veya Harmancık'ın bir mahallesindeki Ayşe'nin, Fatma'nın oylarıyla elbette Cumhurbaşkanı'nın da Başbakan'ın da ve bizlerin de oyları birdir ve eşittir.''

Arınç, herkesin seçim sonuçlarını kendi yaptıklarıyla, eksiklikleri ve fazlalarıyla değerlendirmesini, ancak bunun kesinlikle başkalarına kabahat bularak onları suçlayarak yapılmaması gerektiğini söyledi.

''Bu seçim sonuçları bazı partiler için hiç değişmeyen sonuçlardır'' diyen Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Bu seçim sonuçları birileri için her zaman mukadder olacak sonuçlardır. Bununla ilgili bir Ayet-i Kerime de var. 'İnsanlar kendilerini değiştirmedikçe, toplumlar da değişmez' İnsan önce kendine bakacak. 'Ben neyim, neyi temsil ediyorum? Neyi konuşuyorum? Milletin ortak değerlerine ne kadar bağlıyım ve ne kadar saygılıyım? Ben onun anladığı dilden mi konuşuyorum? Onun istedikleriyle benim seçim sistemim ne kadar örtüşüyor?' Buna bakarak insanlar eksikliklerini daha rahat bulabilirler...''

BURSA PROJELERİ

Arınç, seçimden önce Bursa için 100 önemli projeyi açıkladıklarını anımsatarak, şunları kaydetti:

''Basının bir kısmı eleştirdi. 'Niye seçimlere 4 gün kala' diyeni mi ararsınız, 'Bunlar içinde yeni ne var?' diyeni mi ararsınız, 'Hangisi çılgın, hangisi akıllı' diye çetele tutanı mı ararsınız. Bütün bunları yazanlar çizenler oldu. Arkadaşlar biz seçim kampanyası yürütüyoruz. Neyi ne zaman açıklarsak daha etkili olacağını düşündük. Biz gelişi güzel iş yapmıyoruz. Bilim dünyasında iletişimin en son imkanlarının kullanıldığı günümüzde, bizim akılsızca bir hareket yapmamız düşünülemezdi. Çok şükür bütün projelerimizi de Bursa'yı kapsayacak şekilde ortaya koyduk. Amerika'yı yeniden keşfetmiyoruz. Bunların bir kısmı çok önceden düşünülmüş, başlanmış projelerdi. Bunları bitireceğimizi söylüyoruz. Bir kısmı çok yeni bundan sonra başlayacağız. Bir kısmına başlanmıştır, revize edilmesi gereken projelerdir. Bunları da söyledik. Önemli olan bunların tartışılmasıdır. Biz bunları yapacağımız 2023 yılına kadar takriben şimdilik 5 milyar liralık bir proje bedelinin Bursa'ya tahsis edileceğini duyuruyoruz. Unutmayın, bu hükümet seçim döneminde bile bütçesi fazla veren bir hükümet. Bu hükümet Yunanistan'a bakarak ekonominin nasıl yönetileceğini ispatlamış bir hükümettir. 5 milyar lira bizim için büyük bir para değil. İstediğimiz anda istediğimiz kadar ödeneği, istediğimiz projeye aktarabilecek güçteyiz.''

Türkiye'nin geçmiş 50 yılını, yapılan yanlışlıklarla kaybettiğini dile getiren Arınç, kendileri için akıl, bilim ve doğruluğun önemli olduğunu ifade etti.

Bursa projeleri arasında en prestijlisinin kentin tarihteki özelliğine yeniden kavuşması olduğunu anlatan Arınç, ''Yani yeşil Bursa olmasıdır. Tarihi Bursa kimliğinin öne çıkmasıdır. Mükemmel bir şehir örneğinin Bursa'da sergilenmesidir. 600 bin yapı stokunun bir bölümünün ruhsatsız kaçak yapı olduğu söylenen Bursa'da bütün bunlara son verilmesi ve Bursa'nın mükemmel bir şehir örneğine, belki de özel olarak çıkarılacak bir kent yasası ile yola çıkılması ve devam edilmesidir'' dedi.

Arınç, Bursa için mimarlar, şehir plancıları, mühendis ve odalarıyla ilgili bakanlığın birimleriyle bir araya geleceklerini belirterek, masa başında Bursa için en iyi noktayı bulup ardından yasayı çıkaracaklarını ve çalışmalara başlayacaklarını bildirdi.

YSK'NIN SEÇİM SONUÇLARINI AÇIKLAMASININ BEKLENMESİ

Arınç, resmi seçim sonuçlarının açıklanmasıyla ilgili sürece ilişkin de şunları kaydetti:

''YSK -maalesef ki çok uzadı- belki yarın, belki perşembe günü seçim sonuçlarının açıklanacağını açıklıyor. Garip bir durum. Pazar günü 2 saat sonra seçim sonuçları neredeyse belli olmaya başlamıştı ama YSK, 10 günden beri resmi sonuçları açıklayamıyor. Bunda belki itirazların payı olabilir, ama biz bugün milletvekili arkadaşlarımızla seçim kuruluna gidip mazbatalarımızı alacağız. Eğer, çarşamba günü açıklanırsa perşembe mecliste ant içme olacak. Ardından Meclis Başkanlığı süreci başlayacak, ondan sonra da hükümetin kurulması ve güven oyu gündeme gelecek. Görülüyor ki 15 Temmuz'a kadar parlamentoda bazı çalışmaların yapılması gerekecek. Yeni yasama dönemi, Anayasa gereğince 1 Ekim'de başlıyor. Bu tarihten sonra da parlamentoyu hem yorucu hem zor hem de uzun bir maraton bekliyor. Allah hepimize kolaylıklar versin.''

Kaynak : haber7.com


Anahtar Kelimeler:

12 Vali Müfettişlik Görevine Getirildi

Beslenme Saati Uygulamasında Dördüncü Dönem Başladı

EKREM PAMUK'TAN TEPKİ

Turhan Çömez'den Çarpıcı Açıklamalar

MHP’DEN YENİ YEMİN POLEMİKLERİNE YANIT…

Damat'tan Balcıoğlu'nun İddialarına Yanıt

Bakan Güler'den Kazakistan'a Ziyaret

Törene Üst Düzey Katılım

Rektör Prof. Dr. Altun’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Güzide Gençlik Merkezi'nde Yeni Dönem Başladı

Girişim Sermayesi Yatırım Fonu Onaylandı

Pakistan Büyükelçiliği Ankara'da Mango Tadımı Etkinliği Düzenledi

Bağcılar’da Bağ Bozumu Zamanı

Saniye Caran’a iade-i ziyaret

Yeniden Refahlı Milletvekili Bekin'den 'ekümenik' Eleştiri!


Balıkçı Kenan’ın Öncülüğünde Deniz Canlıları Müzesi 52. Yılını Kutladı

Türkiye’nin Cilt Sağlığına Acil Doktor İhtiyacı Var

185 MİLYAR LİRA EKONOMİYE GERİ KAZANDIRILDI

İtfaiye Haftası Coşkuyla Kutlandı

Gençlere Eğitim Destek Paketi

Erdoğan'dan Küresel İnovasyon Göstergeleri Raporu'na Destek Mesajı

Emrah, özel uçakla dünya turuna çıkıyor!

9 Akademisyen, Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde

Turizmin varış noktası: “Müze” 

İklim Değişikliği ve Enerji Yönetimi Hamlesi

Türkiye Bilişim Ödülleri Ankara’da Sahiplerini Buldu

Bu Festivalde Herkes Aradığını Bulacak

Ahilik Haftası’nda Coşkulu Katılım: Başkan Çalık, Esnaflara Ödüllerini Takdim Etti

Küpeli'den Dağ'a Hayırlı Olsun Ziyareti

Halkın Sesine Kulak Verdi! Şantiye Projesinden Geri Adım Attı

TYBB’den Vali Yunus Sezer’e Ziyaret

Gıda sektöründe 250’yi aşkın alıcı Bursalı firmalarla buluştu

Artar; Kalıcı ve Uzun Soluklu Projeler Yapacağız...

Ahilik Kültürüne Davet...

Kel Aliço Pehlivan Güreşleri Ağası Oğuz Erdinç oldu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.