Tarih: 21.06.2011 16:35

Berlusconi Temsilciler Meclisi'nden onay aldı

Facebook Twitter Linked-in

Temsilciler Meclisi'ne sunulan kalkınma planı, 630 sandalyeli parlamentoda 293 ret oyuna karşı 317 oyla kabul edildi, 2 milletvekili çekimser oy kullandı. Mecliste, kabul edilen kalkınma planının onay almak için Senato'ya gönderileceği kaydedildi.

Tasarının, meclisten geçmesi için en az 306 oy almasının gerektiği göz önünde bulundurulduğunda, kalkınma planını rahat bir şekilde geçiren hükümet cephesinin yarınki oylama öncesi rahat bir nefes aldığı belirtiliyor.

Adalet Bakanı ve Özgürlükçü Halk Partisi'nin (ÖHP) yeni sekreteri Angelino Alfano yaptığı değerlendirmede, 'Bu oylar, salt çoğunluğumuzun bir başka kanıtıdır. Bizi tatmin etti' dedi.

Berlusconi'nin başbakanlığındaki ÖHP ve Kuzey Birliği Partisi'nin (KBP) oluşturduğu iktidarın, liderliğini Temsilciler Meclisi Başkanı Gianfranco Fini'nin üstlendiği Gelecek ve Özgürlük Hareketi Partisi'nin hükümetten desteğini çektikten sonra ilk kez bir oylamada, 316 oyun üstünde oy aldığı bildirildi.

Berlusconi liderliğindeki hükümet, kalkınma planını geçirdiği 317 oyla, geçen 14 Aralık'ta hükümet için yapılan güven oylamasında aldığı 314 oyu da geride bırakmış oldu.

Kaynak : haber7.com




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —