Tarih: 01.01.0001 00:00 537

Rus polisi, kazanın nedenini araştırıyor

Rusya'nın kuzeyindeki bulunan Petrozavodsk şehrinde 44 kişinin hayatını kaybettiği uçak kazasının ardından polis enkaz alanında kazaya ilişkin ipuçları bulmaya çalışıyor.

Rus polisi, kazanın nedenini araştırıyor

Moskova'dan hareket eden RusAir Havayolu şirketine ait Tupolev 134 tipi uçak, havaalanına 15 kilometre uzaklıkta bir otobana düşerek parçalanmış ve alev almıştı. 52 kişinin bulunduğu uçaktan 44 kişi hayatını kaybederken, 8 kişi ise ağır yaralı olarak kurtulmuştu.

Acil Durumlar Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, kazaya, pilot hatası, mekanik bir arıza veya yoğun sis gibi birçok sebebin yol açmış olabileceği bildirildi.

Bu arada kazadan sağ kurtulanlar arasında iki çocuk da bulunuyor. Acil Durumlar Bakanlığı, bir anne ile 9 ve 14 yaşındaki çocuklarının da yaralılar listesinde bulunduğunu ancak durumlarının ciddi olsuğunu açıkladı.

Öte yandan RusAir'den yapılan açıklamada, Tu 134 tipi uçağın kontrollerinin düzenli olarak yapıldığı ve uçağın teknik açıdan iyi durumda olduğu belirtildi.

Tu 134 ve Tu 154 uçakları 1960'lı yıllardan beri Sovyet ve Rus sivil havacılığının en önemli uçakları oldu. Petrozavodsk havaalanı yakınında alçaldığı sırada düşen 68 yolcu taşıma kapasitesine ve 2 bin kilometre uçuş menziline sahip Tu 134 tipi uçak, 1980 yılında yapılmıştı. 

Kaynak : haber7.com


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.