Tarih: 01.01.0001 00:00 351

Kıbrıs'ta Türk tarafı isteklerini sundu

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas'ın Kıbrıs müzakereleri kapsamındaki görüşmesi sonra erdi. Türk tarafı bazı önerilerd bulundu.

Kıbrıs

KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu, yaklaşık 1 saat süren görüşmenin ardından, cumhurbaşkanlığına dönüşünde yaptığı açıklamada, ''İç güvenlik' ve ''uluslararası anlaşmalar'' konularında yakınlaştırıcı öneriler sunduklarını ifade ederek, ''Sayın Hristofyas bunları değerlendirmek için zaman istedi. Önümüzdeki perşembe (30 Haziran) tekrar bir araya gelmek üzere bir mutabakata vardık'' dedi.

Bugün genelde, kendilerinin müzakere masasına koydukları ''yakınlaştırıcı'' önerilerin konuşulduğunu ifade eden Eroğlu, Rum tarafının ilk etapta yanıt vermesini beklemediklerini, değerlendirip perşembe günü yanıt vereceklerini kaydetti.

Eroğlu, özel temsilcilerin de 23 Haziran Perşembe günü bir araya geleceğini belirtti.

Görüşmede 7 Temmuz'daki Cenevre görüşmesinin de ele alındığını ifade eden Eroğlu, BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Aleksander Downer ile Cenevre görüşmesinin nasıl olacağı üzerinde konuştuklarını belirtti.

Liderlerin 6 Temmuz'da Downer ile Cenevre'de bir araya geleceğini ifade eden Eroğlu, 7 Temmuz'da da BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun ile görüşeceklerini söyledi.

Liderlerin bir sonraki görüşmesi 30 Haziran Perşembe günü yapılacak.

Kaynak : haber7.com


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.